Frakt från 39 kr - Fri frakt över 500 kr. Swish - Payson - Klarna

Sminkborstar & Sminkpenslar

Att ha rätt sminkborste till rätt typ av smink, och del av ditt ansikte, är väldigt viktigt. Det är dessutom viktigt att sminkborsten så klart är av bra kvalité, för att få ett bra resultat. Vi har borstar för allt du kan tänkas behöva; så som till foundation,concealer, ögonskugga, läppstift, rouge, puder med mera. Vi har märken så som IDC DESIGN samt bnatural. Se våra sminkborstar nedan!

Läs mer

Vilka sminkborstar behöver jag?

Vill du ha ett färdigt kit med sminkborstar? Då är vårt borstkit Makeup-penslar 5-pack bambu bnatural ett bra val. Kitet innehåller fem fina makeup borstar i högsta kvalitet. De är korta och smidiga, så du får enkelt plats med dem i din handväska och neccessär.

Har du kanske redan vissa borstar hemma, och behöver utöka ditt sortiment av borstar till necessären? För foundation kan vi rekommendera vår Makeup borste foundation microsyntet. Är du ute efter en borste till rouge är vår Makeup borste rouge microsyntet ett bättre alternativ. För puder har vi en liknande borste, men som är anpassad just för puder, kika in Makeup borste puder microsyntet. Använder du ögonskugga, så bör du använda en speciell ögonskuggsborste. En klassisk sådan är vår Eyeshadow brush microsyntet.

Hur rengör jag mina sminkborstar?

Du bör rengöra dina sminkborstar med jämna mellanrum, minst en gång i månaden. Men gärna oftare än så, helst en gång i veckan. Speciellt om du använder dina sminkborstar dagligen. Om du inte rengör dina borstar alls eller tillräckligt ofta så kommer smuts och bakterier att samlas i borstarna, vilket kan leda till akne och finnar. Du får helt klart ett mycket bättre resultat, och en bättre hy, om du använder rena sminkborstar i din sminkrutin.

Har du en borste med syntethår? Den rengör du enkelt med ett oparfymerat schampo, eller annars med ett skonsamt diskmedel tillsammans med ljummet vatten. Du kan också använda borstrengöringar som är anpassade just för sminkborstar. Sluta inte att tvätta tills du ser att den är ren, det ska inte komma något smink från borsten ner i handfatet. Om du använder schampo - se till att det inte skummar från schampot när du är klar. Lägg sedan din eller dina sminkborstar på tork, med håret nedåt för att allt vatten ska ha en chans att rinna ut ur borsten. Du kan för enkelhetens skull lägga en handduk under borstarna när de ligger på torkning.

/Linda, ägare av Hudvårdsguiden