Frakt från 39 kr - Fri frakt över 500 kr. Swish - Payson - Klarna

Sminksvampar

Med hjälp av bra sminkborstar och makeupsvampar eller beautyblender så kan du sminka ditt ansikte på exakt det sättet som du önskar. Genom att använda rätt verktyg så kommer du få ett mycket bra resultat. En sminksvamp, eller beauty blender som många även kallar det, är exempelvis bra att använda till foundation och concealer. Vi har sminksvampar i olika storlekar, men även i olika färger för att göra det hela lite roligare. Se våra sminksvampar nedan!

Läs mer

Vad är egentligen en sminksvamp?

En sminksvamp eller beauty blender är en mjuk sminksvamp utan kanter, som är formad lite som ett ägg. Den fungerar att använda för all typ av basmakeup, så som BB-cream, CC-cream, foundation, mineralmakeup, puder, rouge, contouring. Ja du märker ju, den går att använda till mycket!

Den är också toppen att använda när du behöver blenda in produkter, så som om du råkat använda för mycket rouge eller bronzer och behöver fixa till det. Den är också bra för att applicera serum och krämer på känslig hy som reagerar på beröring. Men använd då självklart en separat sminksvamp till din hudvård, och en annan till ditt smink.

Hur använder jag en sminksvamp?

  1. Blötlägg sminksvampen och pressa ut vattnet. Den ska vara lätt fuktig vid användning, annars kommer den suga åt sig mycket av din produkt.
  2. Doppa sminksvampen i din produkt, som du med fördel lagt på din hand. Pumpa inte ut din produkt direkt på svampen.
  3. “Dutta” sminksvampen över ditt ansikte, dra inte. Det kommer ge ett mycket bättre resultat. Tryck heller inte för hårt.

Hur rengör jag beauty blendern?

För att slippa samling av bakterier och gamla sminkrester i din sminksvamp så bör du rengöra den efter varje användning. Det finns ett väldigt smidigt sätt att rengöra den, som är väldigt populärt just nu. Testa detta:

  1. Häll upp vatten tillsammans med diskmedel i en mugg och blanda.
  2. Blöt din sminksvamp under kranen så att den blir större.
  3. Lägg beauty blendern i muggen och ställ in den i micron i cirka en minut
  4. Ta upp svampen med en sked, för att inte bränna dig.
  5. Ta fram ytterligare en sked, och pressa ur vattnet ur sminksvampen genom att trycka skedarna mot varandra med svampen i mitten.
  6. När vattnet kommit ut ur svampen så kan du skölja svampen under ljummet vatten.
  7. Låt svampen torka.

Nu är din sminksvamp som ny igen!

En traditionell sminksvamp är vår IDC DESIGN Oval Blender Sponge. Den funkar för applicering av alla delar av ditt ansikte. Kika in alla våra sminksvampar ovan!

/Linda, ägare av Hudvårdsguiden