Frakt 39 kr - Fri frakt över 500 kr. Swish - Payson - Klarna

Konjac Sponge

Har du hört talas om Konjac Sponge, eller Konjaksvamp som det kallas på svenska? Konjaksvampen kommer från Japan, där den tillverkas av en växt som heter Konnyaku. I Asien har Konjac Sponges använt i flera tusen år, men nu har den hittat till Sverige! Dessa svampar har blivit väldigt populära i Sverige på senare tid tack vare sin unika egenskaper för hudrengöring. Läs mer eller kika in våra Konjaksvampar nedan!

Läs mer

Om Konjaksvampens ursprung

Konjaksvampen kommer som sagt från potatisväxten Konnyaku och har använts för sina fantastiska egenskaper i flera tusentals år. I Japan, Korea och Kina har Konnyaku länge fungerat som medicin, mat och skönhetsprodukter för både vuxna och barn. Den har många hälsofrämjande egenskaper, vilket kan vara bra för känslig hud. Denna växt trivs uppe bland bergen, där den får växa fritt. Man hittar den ofta så pass högt i bergen som 1500-2000 meters höjd.

Men vad är den bra till?

Konjaksvampen har otroligt många bra egenskaper, som alla tillsammans kan ge en bättre och vackrare hy. Svampen kan användas som peeling, för att skrubba kroppen men också för rengöring av ditt ansikte. Den kommer skrubba bort döda hudceller och öka hudens blodcirkulation, då kommer kroppens egna produktion av hudceller öka. Svampen bidrar till att återställa hudens PH-värde, återfuktar huden och ger den lyster. Du hör ju - konjaksvampen har otroligt många bra egenskaper!

Hur ofta ska jag använda en konjac sponge?

Du bör använda din konjaksvamp varje morgon och kväll. Det finns inga risker med att använda svampen, därför kan du faktiskt aldrig överanvända den på samma sätt som du kan göra med vissa andra produkter. På morgonen bör du tvätta ansiktet med svampen innan du applicerar din dagkräm och ditt smink. Använd den också på kvällen innan du smörjer in dig med din nattkräm.

Se våra konjaksvampar ovan!

/Linda, ägare av Hudvårdsguiden