Frakt 49 kr - Fri frakt över 500 kr - Swish - Payson - Klarna

Bota dina torra händer!

|25/09, 2020

Bota dina torra händer!

Handkräm för dina torra händer!

Vardagen sliter hårt på dina händer. Sprickor som svider, fnasiga nagelband och torra partier, händerna har det verkligen inte lätt. Speciellt inte när kylan biter, men heller inte på sommaren när det är varmare. Därför är det otroligt viktigt att använda produkter som efter rengöring tillför fukt och gör dina torra händer mjuka.

Våra tips och svar på vanliga frågor

Hur bör jag applicera min handkräm?

Tryck inte bara en stor klick handkräm mitt i handflatan, som många gör. Då går det åt mycket kräm, och det upplevs som kladdigare. Vi rekommenderar att du applicerar handkrämen på ovansidan av handen och sedan gnider händerna mot varandra. Massera in krämen i huden på fingrarna och ta till sist handflatan.

Vilka ingredienser bör man undvika i en handkräm?

Undvik handkrämer som är starkt parfymerade, det kan irritera huden. Innehåller krämen mycket alkohol och vatten så bör man akta sig, då de ingredienserna torkar ut huden istället för att hjälpa den. Välj gärna också bort silikoner. Vill du ha en handkräm som är helt oparfymerad skulle vi rekommendera Neutrogena Norwegian Formula Hand Cream oparfymerad.

Handkräm för män

Vi har inte hittat några särskilda handkrämer för män utan de är unisex så att alla kan använda de vi har.

Mina händer har blivit rynkiga de senaste åren. Går det att trolla bort?

Det går absolut att hjälpa till på traven med våra produkter. Exempelvis med Lavera Hand Cream Anti-Ageing som är en handkräm utvecklad för åldrande hud. Den fylliga konsistensen innehåller ekologiska ingredienser och antioxidanter som hyaluronsyra, arganolja och tranbär, som gör händerna lenare och förnyar huden effektivt.

Tänk på att…

Inte utsätta händerna för för mycket vatten. Det torkar ut. Använd gärna handskar när du diskar. När du tvättar händerna, tvätta dem gärna i ljummet vatten istället för varmt.

Inte använda för mycket tvål. Tvål torkar också ut. Du behöver inte alls mycket tvål för att händerna ska bli rena. Mycket mindre än vad du säkert tror.

Smörj in händerna ofta. Smörj helst in dem i små mängder men ofta. Ha handkrämen enkelt till hands, exempelvis i handväskan och vid handfatet.