Frakt 39 kr - Fri frakt över 500 kr. Swish - Payson - Klarna

Deodorant

Vill du dofta gott och känna dig fräsch hela dagen oavsett ansträngning så är det en bra deodorant du behöver. Hos oss hittar du deodoranter för både män och kvinnor i flertalet olika dofter från mängder av spännande varumärken. Alla deodoranterna är utan aluminium.

Läs mer

Deodorant för män och kvinnor

En deodorant är ett måste för de allra flesta. Det är en effektiv produkt att använda både för att dofta lite extra gott men också för att förhindra fukt att tränga igenom kläderna.

För att en deodorant ska ha bästa förutsättningar att dofta gott hela dagen så är ett bra tips att tvätta dig ordentligt med tvål och vatten innan du applicerar deodoranten. Anledningen till att du först bör tvätta dig under armarna är för att du då tvättar bort bakterier och andra orenheter som kan ha samlats där under dagen eller för den delen natten. Det blir dessutom en så mycket fräschare känsla att applicera deodoranten på rengjord hud plus att deodoranten också håller mycket längre på rengjord hud.

Oavsett om du väljer en oparfymerad deodorant eller inte så hämmar produkten svettlukt och fukt att tränga igenom. Men vilken deodorant ska man egentligen välja?

Det finns anpassade deodoranter för män respektive kvinnor. Deodoranter anpassade för män har ofta mer manlig doft och för kvinnor en mer blommig eller kvinnlig doft men utöver det är generellt inte skillnaderna så många. De kvinnliga deodoranterna har dock en tendens att verka mer återfuktande eftersom många kvinnor väljer att raka sig under armarna och därav kräver mer återfuktning.

Det finns utöver manliga och kvinnliga dofter även oparfymerade och veganska varianter. Skillnaden mellan dessa och vanliga parfymerade deodoranter är ofta att de veganska och oparfymerade varianterna är mer mjuka och varsamma mot irriterad hud.

Spray, roll-on eller deostick

Idag finns det också utöver den klassiska roll-on deodoranten även flera andra alternativ. Vilken deodorant som du bör välja är egentligen bara en preferens fråga.

Roll-on deodorant är den vanligaste typen och man applicerar den genom att rulla den över huden.

En spraydeodorant är populär att använda om man gillar en kylande känsla som torkar snabbt på huden. En spraydeodorant håller man några centimeter från huden under armarna och sedan sprayar på. Fördelarna med denna är framför allt att vätskan torkar snabbt.

Det sista alternativet är en deostick. Denna typ av deodorant fungerar som en kräm som man applicerar på huden och som sedan lägger sig som ett lager på huden för att förhindra uppkomsten av svett.

 Det finns verkligen en djungel av deodoranter och vårt främsta tips för att hitta en variant som passar just dig är att testa dig fram bland våra olika modeller och dofter.

/Linda, ägare av Hudvårdsguiden