Frakt från 39 kr - Fri frakt över 500 kr. Swish - Payson - Klarna

Parfym herr

Vill du dofta riktigt gott - så där gott så att människor nästan vänder sig om på gatan när de möter dig? Här kan du hitta din perfekta parfym, den som passar just dig. Vi har så klart inte bara parfymer för kvinnor, utan även för män. Se våra parfymer för män nedan!

Läs mer

Hur hittar jag min perfekta parfym?

Parfymer skiljer sig från person till person, och olika doftkombinationer väcker olika känslor hos oss. De flesta herrdofter är byggda på samma sätt, en självsäker doft med ett välrundat dofthjärta samt en varm och stadig bas. Vad är du ute efter för typ av doft? Ska det vara en sportig, avslappnad eller elegant doft? Det enklaste sättet för att hitta sin favoritparfym är genom att söka efter den doftgrupp och de doftnoter som man gillar. Klassiska noter för en herrparfym brukar vara cederträ, bergamott och mysk. Men de är bara ett par, av många klassiska noter som finns.

Vet du skillnaden på Eau De Parfum, Eau De Toilette och Eau De Cologne?

På en parfym brukar det stå om det är en “Eau De Parfum” (kan förkortas till EdP) “Eau De Toilette” (kan förkortas till Edt) eller “Eau De Cologne” (kan förkortas till EdC). Kanske har du inte funderat så mycket över vad skillnaden egentligen är, eller du kanske inte ens lagt märke till det. Då ska vi förklara för dig vad skillnaden är.

Eau de Parfume är den vanligaste varianten av parfym. Parfymoljan ligger mellan 11-18 procent och doften håller i regel i ungefärligen 5 timmar. Denna typ av parfym passar för dig som vill att parfymen ska dofta intensivt under en längre tid.

I Eau de Toilette ligger parfymoljan på cirka 6 till 10 procent och doftar i ungefär 3 timmar. En Eau De Toilette är oftast lättare än en Eau De Parfume och passar därför väldigt bra till vardags. En populär Eau de Toilette är vår Playboy London EdT 100 ml.

Eau de Cologne är en mildare variant än båda tidigare nämnda varianter, och behöver förbättras under dagen om du vill att doften ska hålla längre. Parfymoljemängden ligger på 3-5 procent och doftar i cirka 1,5 timmar. Ett exempel på en Eau de Cologne i vårt sortiment är Lovali Fragrances VIGOROUS Pour Homme Eau de Cologne. Kika in den om du vill ha en lätt parfym!

Kika in våra parfymer ovan, och hitta din favorit!

/Linda, ägare av Hudvårdsguiden