Frakt från 39 kr - Fri frakt över 500 kr. Swish - Payson - Klarna

Hårborttagning

Hår på kroppen och i ansiktet är helt naturligt och något vi alla har. Vissa väljer att inte ta bort det medan andra helst rakar eller vaxar bort oönskad hårväxt. Om det är hårborttagningsprodukter du är ute efter har du hamnat helt rätt, hos oss hittar du nämligen allt du behöver för att ta bort oönskat hår från topp till tå!

Läs mer

Var noga med renlighet när du rakar eller vaxar dig

Det viktigaste att tänka på när man rakar eller vaxar sig är renlighet. Var extra noga med att rengöra intimområden och ansikte eftersom den typen av område klassas som extra känsligt. I ansiktet kanske man också bär smink som innehåller olja. Var noga med att få bort alla orenheter innan du sätter i gång för att minska risken för infektioner eller andra skador.

Om du väljer att vaxa dig bör du också se till att kroppen är helt torr innan du lägger på vaxremsorna. Orenheter eller rester av olja, lotion eller smink på kroppen kan nämligen påverka resultaten av själva vaxningen då vaxet kan ha svårt att få fäste på fuktiga partier.

Ett annat tips inför vaxning är att vänta tills håret är omkring 2-5 mm långt för att vaxet ska ha någonting att fästa i och för att vaxningen ska bli så jämn som möjligt.

Ett bra vax att använda för både ben, bikinilinje och armhålor är våra SKIN ACADEMY Assorted Wax Strips. De är lättanvända och fungerar minst lika bra på benen som under armarna.

Använd anpassat ansiktsvax

Även i ansiktet kan vi få oönskad hårväxt. För vaxning i de området finns det anpassade vax gjorda för just ansiktet. Den typen av vaxremsor är mycket mindre än de för kroppen vilket gör dem mer lättanvända.

Våra SKIN ACADEMY Pretty Smooth Facial Wax Strips & Finishing Wipes är perfekta att använda på mindre områden såsom mellan ögonbryn och ovanför överläppen.

/Linda, ägare av Hudvårdsguiden