Frakt 39 kr - Fri frakt över 500 kr. Swish - Payson - Klarna

Schampo

Håret kräver omvårdnad och uppmärksamhet. Det vet du säkert redan. Därför är det viktigt att du väljer ett bra schampo för just dig och ditt hår. I Hudvårdsguidens sortiment finns schampo för alla hårtyper och behov från olika varumärken. Skrolla ned för att se vårt utbud av schampo!

Läs mer

Vilket schampo passar dig?

På marknaden finns ett hav av schampon från olika varumärken med olika egenskaper. Vi förstår att det kan vara svårt att välja. Det viktigaste är att välja ett schampo som passar just din hårtyp, det kommer gynna ditt hår allra mest.

Har du känslig hårbotten? Då är det bra att välja ett milt och vårdande schampo. Spana in Medevi Schampo Volym som är extra bra för dig med torr hårbotten eller som tvättar håret ofta. Dessutom ger det volym till tunt hår. Och vem föredrar inte lite extra volym, visst?

Brukar du färga och behandla ditt hår? Då kan vi rekommendera ett schampo anpassat för just färgat hår som hjälper till att bevara färgen men också vårdar håret. Exempelvis vårt LAVERA Colour & Care Shampoo som ger färgat eller tonat hår en naturligt strålande färg och omsorgsfull vård. Vill du få bort gula toner är ett silverschampo ett måste.

Hur ofta ska jag tvätta håret med schampo?

Schampo använder vi för att göra hårbotten ren från fett och smuts. Samtidigt som vi gör det tvättar vi dock bort oljor som finns naturligt i hårbotten och ibland kan det då kännas som att schampot torkar ut håret. Därför är det bra att inte tvätta håret varje dag, försök att öka dagarna mellan hårtvätt för att låta hårbotten vila.

Generellt brukar professionella frisörer rekommendera att tvätta håret 2 gånger i veckan. Det är inte enkelt för alla att uppfylla det, men vilken hårtyp du har spelar faktiskt in hur snabbt håret ser smutsigt ut. För dig som har fina, tunna hårstrån är det mer sannolikt att ditt hår ser smutsigt ut än om du har tjockare hårstrån. Har du lockigt hår klarar du dig oftast längre utan hårtvätt, då det tar längre tid för talgen att ta sig ned till topparna.

Väljer du att tvätta ditt hår ofta så kan vi rekommendera att använda ett milt schampo och balsam som återfuktar ditt hår ordentligt.

Hoppas du hittar ett schampo som faller dig och ditt hår i smaken här ovanför i vårt sortiment!

/Linda, ägare av Hudvårdsguiden