• Hudvårdsprodukter, makeup & accessoarer
Frakt 39 kr. Fri frakt över 400 kr i Sverige - Blixtsnabb leverans - Swish - Payson - Klarna

Hudtyper

Att förstå sin hud och dess utmaningar är viktigt för att därefter använda rätt produkter. Använder du fel produkter är det stor risk att du förvärrar eventuella problem. Om du exempelvis har fet hud men använder produkter för torr hud kan problemen blir ännu värre och huden bli fetare istället. Blandad hy är den vanligaste hudtypen. 


Läs mer

Vilken hudtyp har du?

En blandad hy kan ha flera olika egenskaper men den består alltid av en kombination av olika hudtyper uppdelade på olika zoner i ansiktet.

Fet eller oljig hy är en hudtyp som har överflöd av hudfett (sebum/talg). Vanligt är att det märks mest i T-zonen (panna, näsa och haka) men även kinderna och hela ansiktet brukar känns lite fetare. En fördel med fet hy är att huden vanligtvis åldras något senare, eftersom den har en naturlig smörjning som gör att rynkor inte framträder lika lätt.

Många är känsliga torrisar. Det är en hudtyp som har brist på hudfett (sebum/talg). Porerna kan vara nästan osynliga, huden stramar och fjällar lätt och röda partier kan uppstå. Torr hy saknar en naturlig smörjning och det är därför viktigt att du hjälper den på traven med rätt produkter. Det gör att du undviker att den känns torr, spröd och att inte rynkor uppstår så lätt.

Mogen hud eller en åldrande  hud kännetecknas av att den känns förslappad och eller rynkig. Fibrerna i huden (kollagen och elastin) har tänjts ut och du har förlorat spänsten. Hudens naturliga talgproduktion minskar och huden blir torrare. Fuktnivån sjunker. Den kan kännas grå och livlös. Ingredienser såsom collagen och andra anti-age ingredienser blir då viktiga att addera till sin rutin.