Frakt från 39 kr - Fri frakt över 500 kr. Swish - Payson - Klarna

Fet hy / acne

Fet hy beror på en överproduktion av fett i talgkörtlarna. En fet hy visar sig via vidgade porer, finnar, glansighet och oljig hudyta. Acne är en vanligt förekommande hudåkomma, främst i tonåren men även senare i livet. Acne beror på inflammation i talgkörtlarna, vilken kan ge upphov till finnar och pormaskar. Akne uppkommer oftast som utslag i ansiktet eller på bröst och rygg eftersom det är där talgkörtlarna oftast är som störst. Sällan är acne relaterat till dålig hygien eller dåliga kostvanor utan beror på mängden fett som talgkörtlarna producerar och som leder till att hudens porer tillsluts. Vi har flera produkter som lindrar och förebygger utbrott av akne. Se alla våra produkter nedan.

Läs mer

Olika typer av pormaskar

Man skiljer på två typer av pormaskar. Svarta pormaskar och vita. Porer kan vara öppna eller stängda och det är detta som ger dem deras karaktäristiska färg. Vit pormaskar är stängda och svarta är då öppna pormaskar. De vanligaste av dessa två är de svarta pormaskarna. Ofta trivs de i området kring näsa och panna, dvs. T-zon området. Färgen kommer inte av smuts utan beror på att pigmenten i talgen oxiderar vilket ger den dess svarta färg. För stängda porer kommer inte syret åt talgen som har täppt till poren och därför har den kvar dess vita färg.

En fet hy behöver inte starka och uttorkande rengöringsprodukter, utan en mild omvårdnad för att balansera fettproduktionen i huden. Återfuktning för en fet hy är därför också viktigt. Porrengörande rengöring och ett sammandragande ansiktsvatten i kombination med ett fuktgivande serum så som serumet REVUELE Expert+ Shine Control Smoothing Serum For Face Matt Effect, ett bra serum som gör att du får kontroll på den glansiga huden och samtidigt återfuktar på ett naturligt sätt. Du bör också använda en lätt fuktighetskräm som passar denna hudtyp. Har huden mycket acne kan dessa områden punktbehandlas med specifika produkter, REVUELE No Problem SOS Spot Treatment Gel With Salicylic Acid är ett bra alternativ.

Övriga rekommendationer vid akne

Det finns mängder av råd kring hur man bör behandla ansiktet vid problem med akne. Har man väldigt svåra problem bör man uppsöka en läkare och få receptbelagd medicin för att hämma uppkomsten av finnar. Vid enklare problem räcker det oftast med bra produkter tillämpade för att lugna och motverka utbrott. Viktigast är dock god hygienen, rengör alltid dina händer innan du tvättar ansiktet och använder andra produkter och se alltid till att använda en ren handduk när du vidrör ansiktet. Vi rekommenderar dessutom, utöver dina vanliga rengöringsrutiner, att använda ansiktsmasker och peeling regelbundet. Gärna 1-2 gånger i veckan. Det kan också vara bra att varva mellan en fuktmask och en djuprengörande mask för att tillgodose hudens varierande behov.

/Linda, ägare av Hudvårdsguiden