• Hudvårdsprodukter, makeup & accessoarer
Frakt 39 kr. Fri frakt över 400 kr i Sverige - Blixtsnabb leverans - Swish - Payson - Klarna

Mogen hy

Till slut når vi alla den där tidpunkten när vår hud tappar en del av sin spänst och elasticitet, man kan få rynkor och linjer i ansiktet. Denna typ av hudtillstånd brukar kallas mogen hy. Man brukar säga att huden börjar att åldras och celler bryts ned redan vid tjugo års ålder. Processen går självklart långsamt och ju äldre man blir desto snabbare bryts huden ner cellerna vilket åldrar ett ansikte och hud.

Läs mer

Vad gör man för att bevara huden så länge som möjligt?

En mogen hud har tappat del av sin spänst och elasticitet. Linjer har bildats i ansiktet och huden upplevs torrare och glåmigare. Det finns olika typer av rynkor och linjer på huden. Langers Linjer är rynkor som kommit av åldern och mimiska rynkor som exempelvis är de rynkor som uppstår när vi skrattar och rynkar pannan. Att få rynkor är helt naturligt och ingenting som går att stoppa naturligt, men det finns vissa tips och trix som åtminstone kan få processen att gå långsammare.

En mogen hy behöver extra mycket fukt och skydd. Solskydd är viktigt för att inte huden ska åldras ytterligare, speciellt över sommaren när solen står som högst. Använd en dagkräm med solskyddsfaktor i under ditt smink så är du skyddad från solens strålar. Ska du vara ute i solen en hel dag rekommenderar vi en ordentlig solskyddsfaktor såsom Piz Buin® Ultra Light Dry Touch Face Fluid SPF30, ett bra skydd som håller hela dagen.

När det kommer till återfuktning är det viktigt att våra noga med hudvård. Utför din hudvårdsrutin morgon och kväll och använd anpassade produkter med anti-aging effekter för att uppnå bästa resultat, detta setet från LAVERA. LAVERA Anti-Aging hudvårdsset är ett bra alternativ som är utformat för just mogen hy. I din hudvårdsrutin bör du även använda ansiktsmasker och skrubbar som en självklar del för att säkerställa att din hud får den fukt och omhändertagning den förtjänar. En ansiktsmask återfuktar och rengör på djupet, det finns även ansiktsmasker som är direkt utformade för den mogna hyn med anti-aging ingredienser så som kollagen vilket stärker din hud inifrån och utifrån och som ger dig lyster och spänst. Den här masken från Skin Academy är ett bra alternativ: SKIN ACADEMY Collagen Sheet Masks.

När det kommer till skrubb finns det många olika varianter, vårt tips är att använda en skrubb minst en gång i veckan för att få bort orenheter och döda hudceller från djupet. IDC INSTITUTE Sugar and Coffee Scrub Gel är ett bra alternativ för både ansikte och läppar som ger dig både lyster och ett mjukt resultat.