Frakt från 39 kr - Fri frakt över 500 kr. Swish - Payson - Klarna

Mogen hy

Till slut når vi alla tidpunkten när vår hud tappar spänst och elasticitet och man får rynkor och fina linjer i ansiktet. Denna typ av hudtillstånd brukar kallas för mogen hy. Man brukar säga att huden börjar åldras och celler bryts ned redan vid tjugo års ålder. Processen går självklart långsamt och ju äldre man blir, desto snabbare bryter huden ner cellerna vilket åldrar ansiktet och huden.

Läs mer

Det finns olika typer av mogen hy

En mogen hud har tappat del av sin spänst och elasticitet. Linjer har bildats i ansiktet och huden upplevs torrare och glåmigare. Det finns olika typer av rynkor och linjer på huden.

Langers Linjer - rynkor som kommer av åldern.

Mimiska rynkor - de rynkor som uppstår exempelvis när vi skrattar och rynkar pannan.

Att få rynkor är helt naturligt och ingenting som går att stoppa naturligt, men det finns vissa tips och trix som åtminstone kan få processen att gå långsammare.

Vad gör man för att bevara huden så länge som möjligt?

En mogen hy behöver extra mycket fukt och skydd. Solskydd är viktigt för att inte huden ska åldras ytterligare, speciellt under sommaren när solen står som högst.

Använd en dagkräm med solskyddsfaktor under ditt smink så är du skyddad från solens strålar. Ska du vara ute i solen en hel dag rekommenderar vi en ordentlig solskyddsfaktor som håller hela dagen.

När det kommer till återfuktning är det viktigt att våra noga med hudvård. Utför din hudvårdsrutin morgon och kväll och använd anpassade produkter med anti-aging effekter för att uppnå bästa resultat.

Kolla gärna in LAVERA Anti-Aging hudvårdsset som är utformat för just mogen hy. Setet består av cleansing gel, dagkräm, nattkräm och ögonkräm som alla agerar anti-aging. Vid användning kommer din hud se fastare ut samtidigt som rynkor och små linjer kommer reduceras.

/Linda, ägare av Hudvårdsguiden