Frakt 39 kr - Fri frakt över 500 kr. Swish - Payson - Klarna

Normal/ kombinerad hud

Alla har vi olika hudtyper och problemområden, vissa har torrare hud och vissa har snarare en fet hud. Sen finns det dem som har en kombinerad eller normal hudtyp. Vet du inte vilken du tillhör har du förmodligen en kombinerad hy. Vid den typen av hy kan det vara svårt att upptäcka specifika problemområden, man har ofta ganska generella problem, ofta beroende på årstid och klimat. Här nedan kan du se våra produkter utformade för just kombinerad eller normal hy- ett brett sortiment noga utvalt för att du ska hitta just dina favoriter.

Läs mer

SKIN ACADEMY Collagen Sheet Masks

Tillfälligt slut. Bevaka den.

Beauty of Joseon Dynasty Cream

Tillfälligt slut. Bevaka den.

Normal hud

En normal hudtyp är mjuk, spänstig och välbalanserad mellan torra och feta ytor. Jämn färgton utan varken synliga porer eller röda eller fjälliga områden. Denna hudtyp klassas ibland som optimal och därför kan man glömma bort att behandla denna. En normal hud behöver fukt precis som övriga hudtyper. Var noga med rengöring, ansiktsvatten, hudkräm och ögonkräm. När det kommer till rengöring är det bra att använda relativt skonsamma produkter. REVUELE Air Cleansing Foam with Cucumber Juice är ett bra alternativ som noggrant och varsamt tar bort oönskade orenheter utan att störa hudens naturliga skyddsbarriär. Efter rengöring av ansiktets yttersta lager vill vi rengöra djupare, detta görs bäst med en toner. Nästa steg blir återfuktning i form av ansiktskräm och serum. REVUELE Hemp Me! Face Cream With Hemp Seed Oil är ett bra alternativ som ger ansiktet fukt och bevarar hudens naturliga oljebalans.

Det bör också vara en naturlig del i hudvårdsrutinen att använda peeling efterföljt av en fuktmask en till två gånger i veckan för att bibehålla en lyster och rengöra även de djupaste porerna. Viktigt är också att skydda huden mot sol och strålning från exempelvis datorskärm och mobil.

Kombinerad hud

En kombinerad hud betyder en blandad hy, det vill säga att man har olika typer av hudtyper på olika partier i ansiktet. Blandad hy är den vanligaste hudtypen och består ofta av fetare partier med pormaskar i den så kallade T-zonen: panna, näsa, haka och torrare partier på kinderna. Blandad hy ser inte likadan ut på alla naturligtvis, utan en blandad hy kan också ha en torrare hy i T-zonen och fetare på kinderna men det allra vanligaste är den först nämnda. Det viktiga är att behandla de olika hudtyperna med passande produkter. En fetare behandling på torrare partier och produkter anpassade för torr hud där det behövs. Det kan vara svårt att hitta rätt produkter om man har just olika problemområden i ansiktet, så övergripande handlar det om att använda produkter som framförallt är skonsamma. LAVERA Gentle Cleansing Milk är ett bra alternativ som varsamt rengör men behåller samtidigt de naturliga oljorna som är bra för vårt ansikte. När det kommer till återfuktning bör man förmodligen ha en produkt för de torrare partierna som ger mycket återfuktning. Ett bra exempel är LAVERA Rich Moisturising Cream. För de mer känsliga områdena är det viktigare med en skonsammare kräm som inte utsätter huden för mer återfuktning än den kräver. LAVERA Moisturising Cream är en bra produkt som är skonsam mot huden.

Vi rekommenderar även att gärna göra ansiktsmask och peeling 1-2 gånger i veckan. En blandad hy kan behöva två olika masker. Lägg en djuprengörande mask på de feta partierna och motsatt behandling på torra ytor.

/Linda, ägare av Hudvårdsguiden