Frakt från 39 kr - Fri frakt över 500 kr. Swish - Payson - Klarna

Torr / känslig hy

I vårt nordiska klimat har de flesta av oss perioder av torr hud, då behöver du en ansiktskräm för torr hud för att tillföra huden extra fukt och fett. En torr hud kännetecknas av en låg produktion av talg, huden känns torr och är i enorm brist på fukt. En torr hy har sällan problem med finnar men huden kan kännas sträv och lättirriterad och kan ha torra och ibland röda prickar. De framträder oftast på kinder och näsa men kan också synas i övriga delar av ansiktet. Den torra huden är känslig för externa faktorer så som temperaturförändringar eller solexponering och kan generellt vara överkänslig. Det betyder att du behöver ta hand om den torra huden extra mycket och tillföra fukt. Vi har flera produkter utformade för just torr och känslig hy, se hela vårt sortiment nedan!

Läs mer

Medevi Vitamincreme airless

Tillfälligt slut. Bevaka den.

Vad kännetecknar en torr och känslig hy?

Känslig hy kan vara lite transparent till utseendet och har man känslig hy blir huden lätt irriterad och röd. Men det som framförallt kännetecknar en känslig hud är att den har ytliga och vidgade blodkärl. Mängden och var de sitter det kan variera men ofta  ser man dem på kinderna och upp på näsryggen. Även eksem och rosacea är ett vanligt problem vid känsliga hudtyper och det kräver specifika produkter. Rosacea uppstår oftast i 30–50 års ålder och är något vanligare hos kvinnor än hos män.

Hur behandlar jag min torra och känsliga hy?

Återfuktning är A och O när det kommer till känslig och torr hy. I den koreanska läran skiljer dem inte alltid en dagkräm från en nattkräm utan de har ofta samma kräm och adderar istället läkande och näringsbringande produkter. Snigelsekret är ett bra val för denna typen av hud, visst kan det kännas lite märkligt att lägga snigelsekret på huden men det är faktiskt bevisat att det hjälper torr hy väldigt effektivt. REVUELE Face Peeling Gel with Snail Extract är en peeling som är väldigt effektiv när det kommer till rengöring på djupet, den lämnar dessutom huden både återfuktad och mjuk efter användning tack vare sitt snigelsekret. En känslig hud måste skyddas extra noga mot solen. Använd alltid produkter med hög solskyddsfaktor. Även om din makeup eller hudkräm har solskyddsfaktor bör du komplettera med en solskyddskräm som extra skydd, då är REVUELE Hydra Therapy Intense Moisturising Day Cream SPF 15 ett bra alternativ som skyddar huden mot de farliga solstrålarna.

När man behandlar en känslig hud så bör man alltid använda lugnande produkter som inte ökar cirkulationen. Använd en krämkonsistens när det kommer till rengöring och använd gärna dubbel rengöring baserad på olja för makeup och en löddrande för smuts. Avsluta alltid med en bra fuktkräm. Komplettera alltid din rengöringsrutin med ansiktsmasker utformade för att ge extra fukt!

/Linda, ägare av Hudvårdsguiden