Torr / känslig hy

I vårt nordiska klimat har de flesta av oss perioder av torr hud och behöver tillföra huden extra fukt och fett. En torr hud kännetecknas av brist på fuktighet och låg produktion av talg. En torr hy har aldrig problem med finnar. Huden kan kännas sträv och lättirriterad och kan ha torra och ibland röda partiklar. De framträder oftast på kinder och näsa men kan också synas i övriga delar av ansiktet.  Den torra huden är känslig för externa faktorer såsom temperaturförändringar eller solexponering och kan generellt vara känslig. Det betyder att man behöver ta hand om den torra huden extra mycket och tillföra fukt.

Känslig hy kan vara lite transparent till utseendet. Har man känslig hy blir huden lätt irriterad och röd. Det som framförallt kännetecknar en känslig hud är att den har ytliga och vidgade blodkärl. Mängden och var de sitter det kan variera men ofta ser man dem på kinderna och upp på näsryggen.

Återfuktning är A och O i detta fallet. I koreansk lära skiljer det sig inte alltid en dagkräm från en nattkräm utan man har samma kräm och adderar istället till läkande och näringsbringande produkter. Snigelsekret är ett bra val för denna typen av hud. En känslig hud måste skyddas extra noga mot solen. Använd alltid produkter med hög solskyddsfaktor. Även om din makeup eller hudkräm har solskyddsfaktor bör du komplettera med en solskyddskräm som extra skydd. Strålning kommer inte bara från solen utan från mobiler och datorer. När man behandlar en känslig hud så använder man alltid lugnande produkter som inte ökar cirkulationen. Även eksem och rosacea är känsliga hudtyper och kräver specifika produkter. Rosacea uppstår oftast i 30–50 års ålder och är något vanligare hos kvinnor. 

Använd en krämig konsistens när det kommer till rengöring. Använd gärna dubbel rengöring med en rengöring baserad på olja för makeup och en löddrande för smuts.

Set REVUELE Hemp Me!
Tillfälligt slut. Bevaka