Frakt 39 kr - Fri frakt över 500 kr. Swish - Payson - Klarna

Ansiktskräm

En bra fuktkräm är en självklar del i de allra flestas hudvårdsrutin som det sista steget som hjälper till att försegla alla andra produkter och håller din hud återfuktad. Hos oss på Hudvårdsguiden hittar du allt från lätta dagkrämer till fuktrika nattkrämer för en frisk hy med lyster.


Läs mer

Välj rätt ansiktskräm

Vi förstår att det kan kännas svårt att välja ansiktskräm. Kanske du inte vet vad din hy är i behov av eller vad du har för hudtyp. Du kan ha normal/kombinerad hy, fet hy/acne, mogen hud eller torr/känslig hud. Det allra vanligaste är att man har en blandad hy, det vill säga att du inte har en och samma hudtyp i hela ansiktet utan en blandning av olika hudtyper. Det kan exempelvis vara så att man är fet i T-zonen men torr i resterande delar av ansiktet.

Vi har dedikerat en sida för olika hudtyper där du kan läsa mer om de olika hudtyperna, bli varse om vilken hudtyp du har och se vilken hudvård som passar dig.

Vad är skillnaden mellan dagkräm och nattkräm?

Det är många som är förvirrade över dagkräm och nattkräm. Att dagkräm ska användas under dagen och nattkrämen under natten kan man lista ut, men vad är egentligen skillnaden mellan dem? Och varför kan man inte använda dagkrämen även under natten?

Jo, skillnaden mellan dem är ingredienserna eftersom huden har olika behov på dagen och natten. Dagkrämen fokuserar på att skydda huden medan nattkrämen fokuserar på reparationsprocessen. Dagkräm innehåller till exempel solskyddsfaktor medan nattkrämen innehåller fukt och näring, sådant som hjälper huden att reparera sig själv under natten.

För att ta hand om din hud på bästa möjliga sätt bör du därför använda dig av en dagkräm under dagen och en nattkräm under natten, speciellt från och med 25-30-årsåldern då huden börjar behöva extra mycket skydd och näring.

/Linda, ägare av Hudvårdsguiden