Frakt från 39 kr - Fri frakt över 500 kr. Swish - Payson - Klarna

Nattkräm

En nattkräm ger huden näring och återfuktning och låter den återhämta och reparera sig under natten. Under natten går nämligen huden in i en reparationsprocess på samma sätt som att kroppen återhämtar sig när du sover. Hudvårdsguiden har många olika nattkrämer för olika hudtyper. Sov gott och låt nattkrämen sköta sitt!

Läs mer

Nattkrämen är ett viktigt steg under kvällens hudvårdsrutin

Det som särskiljer nattkrämen från den traditionella dagkrämen är att den fokuserar på reparationsprocessen under natten. Den innehåller mycket fukt och näring, helt enkelt sådant som hjälper huden att reparera sig själv under natten.

Dagkrämen däremot fokuserar på att skydda din hud mot yttre faktorer under dagen såsom solens strålar och avgaser från bilar. Nattkrämen har ofta en tjockare och rikare konsistens jämfört med dagkrämen för att krämen verkligen ska kunna tränga sig in i huden under natten.

Välj rätt nattkräm för din huds behov

Precis som när du väljer andra hudvårdsprodukter är det viktigt att ha din hudtyp och hudens behov i åtanke när du väljer en nattkräm. Nattkrämen appliceras som det sista steget i din kvällsrutin efter rengöring, toner och serum. Den kommer därefter att försegla de tidigare produkterna du använt i rutinen.

Vill du få bästa möjliga effekt av din hudvårdsrutin kan vi rekommendera att använda en nattkräm som tillhör samma hudvårdsserie som resten av din hudvård. Detta eftersom när du använder produkter från samma serie kompletterar de ofta varandra. Spana in våra hudvårdsset för att hitta den perfekta serien för just dig.

Vill du boosta din hy under natten kan du använda en nattmask såsom Mossa Vitamin Cocktail Multi-Ue Mask & Night Cream som passar alla hudtyper, även dig med känslig hy. Att använda nattmask är ett väldigt effektivt sätt att få en återfuktad och fräsch hy. Faktum är att du kan använda den hur ofta du vill, därmed kan du faktiskt använda den varje dag som en nattkräm.

/Linda, ägare av Hudvårdsguiden