Frakt 39 kr - Fri frakt över 500 kr. Swish - Payson - Klarna

Ansiktsmasker för alla behov

Ansiktsmasker är ett ultimat komplement till den dagliga hudvårdsrutinen, till exempel när du vill ge din hud en extra fuktboost, tillföra lyster eller minska orenheter. Det finns ett hav av ansiktsmasker att välja mellan vilka alla ger dig olika resultat. Hos oss på Hudvårdsguiden hittar du ansiktsmasker av hög kvalité till ett lågt pris.

Läs mer

Tips när du ska använda en ansiktsmask

Välj mask utefter din hudtyp och ditt behov.

Detta är väldigt viktigt för att du ska få ett bra resultat. Vad är din hud i behov av? Är det fukt, lite extra lyster eller vill du kanske minska orenheter? Utgå från dig och dina behov när du ska välja mask.

Multi-maska!

Om du vill ta användandet av ansiktsmask till en ny nivå bör du införskaffa dig flera ansiktsmasker som du använder i olika delar av ansiktet.

Kanske du har fetare hud i T-zonen men torr hud i resten av ansiktet, då kan du lägga en ansiktsmask för fet hud i T-zonen men en återfuktande ansiktsmask för torr hud i resten av ansiktet. Denna typ av användning av ansiktsmask kallas för “multi-maska”.

Glöm inte att rengöra och exfoliera.

Exfoliera din hud innan du applicerar ansiktsmasken. Detta för att förhindra att döda hudceller stoppar ingredienserna att tränga in i huden och nå sin fulla potential. Har du inte tidigare testat att exfoliera huden med en peeling innan du applicerar din ansiktsmask kommer du märka stor skillnad på resultatet, helt klart.

Olika varianter av ansiktsmasker

Det finns många olika varianter av ansiktsmasker som finns till för att fylla olika behov. Är du osäker på vilken ansiktsmask som passar dig? Oroa dig inte, vi vägleder dig.

Black Masks

Tar effektivt bort döda hudceller, pormaskar och rengör hudcellerna på djupet. De hjälper också till att minska uppkommande finnar genom att de hämmar hudens fettproduktion. Denna typ av mask passar därmed dig som vill minska orenheter i hyn.

Krämmasker

Denna typ av mask kan användas på alla hudtyper men lämpar sig allra bäst till dig med torr hy eftersom de återfuktar huden. Vissa krämmasker är utformade att ha på över natten för att få en rejäl fuktboost.

Lermasker

Lermasker rengör huden på djupet, därmed brukar de lämpa sig bäst på fet och oren hy. Detta på grund av att leran har en förmåga att dra orenheter ur huden. Leran absorberar fukt från huden, därmed kan det vara bra att använda en fuktmask efteråt för att inte göra huden torr.

Peel-off masker

Peel-off masker stelnar och blir som en hinna som du efter verkningstiden drar bort och får med sig smuts och döda hudceller. De exfolierar effektivt och kan med fördel användas innan en fuktgivande mask.

Sheet masks

Kallas också för “arkmasker” på svenska. Denna typ av mask är en engångsmask i form av ett ark som är indränkt i välbehövligt serum för huden. Arket är oftast en helmask med hål för ögon, näsa och mun. Det finns många olika typer av sheet masks, både de som är fuktgivande, rengörande och lugnande.

/Linda, ägare av Hudvårdsguiden