Black Mask

Black mask, svart mask är en väldigt populär mask tack vare dess rengörande egenskaper. Den är utformad för att ta effektivt ta bort svarta pormaskar och döda hudceller. Back mask har sitt ursprung från K-Beauty och vanligt del i mångas skönhetsrutin. Vad sägs om en glittrig black mask? en peel off black mask? eller en black mask du blandar själv i tillhörande skål aka Modeling mask? Vi har Sveriges bredaste utbud av black masker i vårt ansiktsmask-sortiment hos Hudvårdsguiden.

Peel off black mask

Med en black Peeling black mask som du låter torkar in på huden och drar av. Den tar effektivt med sig pormaskar ut ur huden.


Black Mask


Olika typer av Black mask 

 • Peel off black mask-  rensar porer och orenhet på djupet. En rengörande och återfuktande mask gjord på träkol (aktiv kol).

 • Charcoal Sheet Masks
 • Gold black ögonmask 

 • Black mask med socker masker med charocoal

 • Modeling mask 

 • Gel mask

 • Black Ghassoul - med bambu extrakt

 • Black snail mask 


Steg för steg applicera Black mask peeling off

Så här uppnår du bästa resultat med en Black mask peel off, nu ska huden bli ren. Följ våra enkla steg-för-steg. 

 1. Börja med att tvätta händerna innan, all hudvård bör ske med rena händer så att du inte överför onödiga bakterier till ditt ansikte. Sätt gärna upp ditt hår i en hästsvans då det lätt hänt att hår fastnar annars och rengör din hud från smuts från dagen.

 2. Se till att ha exfolierad hud, en hud utan döda hudceller gör det lättare för din mask att tränga igenom och djupt ner och ta bort mer smuts.

 3. Öppna upp porer: För få extra bra resultat av din mask. Är dina porer öppna så kommer din black mask att tränga ner djupare och rengöra och ta bort ännu mer pormaskar. Det finns flera olika alternativ för att öppna dina porer hemma. 1) Du kan ta en varm dusch. Om du gör det kan du rengöra ansiktet när du är där. 2) Du låta varmt vatten rinna över huden 3) Du kan blöta en handduk, vrida ut den och värma den i mikrovågsugnen i 1 minut. Lägg ner dig och försiktigt (se till att det inte är för varmt) lägg sedan handduken över ansiktet i några minuter. Torka ansiktet helt innan du går vidare och applicerar black mask.

 4. Applicera Black mask aningen med fingrar eller en speciell maskborste.Se till att undvika hårfäste, ögonbrynen, ögon, läppar och alla områden som är extra känsliga. Applicera den masken i ett jämnt och ganska tjockt lager. Försök att göra det lite tjockare i kanterna för lättare kunna dra av den sedan. Låt det torka cirka 15 - 20 minuter.

 5. Dra bort black mask: Se till att kontrollera att den är riktigt torr, det ska vara blank och kännas som latex när du vidrör den med fingrarna.Börja peela av masken längst ner i ansiktet. Skala försiktigt upp ett område och fortsätt runt ytterkanten, slutar med näsan.

Ditt ansikte ska känna sig friskt och smidigt, rent och fritt från pormaskar. Var noga med att följa upp med en lämplig fuktighetskräm och sunblock.