Frakt från 39 kr - Fri frakt över 500 kr. Swish - Payson - Klarna

Ansiktsolja

En ansiktsolja hjälper till att återfukta och ge näring till huden. En ansiktsolja kan ha olika egenskaper så som att tillföra lyster, hjälpa hudens naturliga reparationsprocess, motverka åldrande och mycket mer. Oljan kommer att lägga sig som en barriär på huden och låser därmed in all härlig fukt. Se våra ansiktsoljor nedan!

Läs mer

Hur ofta ska jag använda en ansiktsolja?

Du bör använda den både morgon och kväll, i din dagliga hudvårdsrutin. Applicera oljan på rengjort ansikte medan det fortfarande är fuktigt, därefter kan du applicera din vanliga ansiktskräm. Det går även bra att blanda i några droppar av ansiktsoljan i din ansiktskräm, eller i din flytande foundation för att få extra återfuktning och långvarig lyster. Till skillnad från serum så innehåller ansiktsoljor inget vatten. Men det är superbra att använda både serum och olja i din hudvårdsrutin för att få båda dess egenskaper.

Vilken ansiktsolja ska jag välja?

Som med mycket annat så är det din hudtyp som avgör vilken ansiktsolja du ska välja. En torr hud är förmodligen i behov av en tyngre ansiktsolja, medan en fetare hud är i behov av en lättare olja. Många tror att om man har fet hy så ska man hålla sig långt bort ifrån olja - men om man väljer rätt typ av ansiktsolja så kan den feta huden verkligen gynnas. Ansiktsoljorna som är utformade för fet hy innehåller ofta ingredienser som är exfolierande och lugnande.

Medevi Avocadoolja kallpressad Eko är ett bra exempel för dig som har en torr och trött hy som saknar lyster. Den är halvfet, mild och näringsrik som passar en känslig hy. Den är kallpressad, grön i färgen av sitt eget klorofyll och fullproppad med näring som stärker din hud.

En olja för den vintertrötta hyn är Medevi Morotsolja Ros. Den är en härlig, näringsrik olja som innehåller karoten och morotsextrakt. Den ger verkligen en extra kick till den vintertrötta hyn och doftar underbart av ros.

/Linda, ägare av Hudvårdsguiden