Frakt 39 kr - Fri frakt över 500 kr. Swish - Payson - Klarna

Ansiktsrengöring

Det första och avgörande steget i din hudvårdsrutin, rengöring. När du rengör ansiktet frigör du den från orenheter, bakterier, överskottstalg, gamla hudceller, solskydd och annan smuts som samlats på huden under dagen. Detta steg är alltså grundläggande för hela din hudvårdsrutin. Vill du vara extra snäll mot huden väljer du dessutom en ansiktsrengöring som är anpassad efter din hudtyp. Vi har mängder av olika ansiktsrengöringar , allt för att du ska hitta just din favorit! Se hela vårt sortiment nedan.

Läs mer

Olika former av ansiktsrengöring

Hos oss hittar du ansiktsrengöring av alla former, gelbaserad, löddrande, krämrengöring, mjölkrengöring eller varför inte micellärvatten? Alla med olika verkningsområden men med den primära uppgiften att just rengöra ditt ansikte ordentligt innan övrig hudvårdsrutin appliceras. Viktigt att tänka på är att huden förändras utefter årets gång och årstid, på vintern tenderar huden kanske bli lite torrare då är det viktigt att ge huden fukt, medans på sommaren kanske man inte använder lika mycket smink och då inte behöver lika djuprengörande ansiktstvätt.

Huden kan ha många olika problemområden, har du till exempel problem med acne är Neutrogena Visibly Clear Pink Grapefruit Facial Wash en rekommendation, viktigt vid problem med acne är att inte använda oljebaserade produkter. Olja har en tendens att täppa igen porer och vid problem med acne vill vi snarare öppna upp porerna och rengöra på djupet. Åtminstone en gång i veckan rekommenderar vi dessutom att göra en utförligare rengöring av huden, använd gärna en skrubb för att tränga in även i de djupaste porerna. Vi har flera olika skrubbar till olika hudtyper. LAVERA Purifying Scrub är en naturlig ekologisk skrubb som förbättrar hudens lyster.

Att applicera din rengöring

Vid rengöring av ansiktet rekommenderar vi ljummet vatten. Blötlägg ansiktet och applicera sen din favoritrengöring. Massera in produkten men var varsam vid ögonen. Det finns speciellt framtagna ögonmakeup removers som är bra att använda när man rengör området kring ögonen. SPASCRIPTIONS och Clearasil har bra produkter till detta syfte. När du sedan tvättar av produkten och torkar bort vattnet är det viktigt att använda en ren handduk. Byt handduk ofta och använd gärna en specifik handduk bara till ansiktet. Efter rengöringen av ansiktet bör du fullfölja din hudvårdsrutin med ansiktsvatten, serum och för att återfukta ansiktet din favoritfuktkräm.

/Linda, ägare av Hudvårdsguiden