Frakt 39 kr - Fri frakt över 500 kr. Swish - Payson - Klarna

Fotvårdsprodukter

Fötterna är ofta den kroppsdel som glöms bort och får minst kärlek. Visa lite omtanke för dina hårt arbetande fötter och skäm bort dem med fotbehandling som du enkelt kan göra hemma. Perfekt för en avslappnande söndag som avslut efter en lång arbetsvecka, eller för att sätta lite extra guldkant på vardagen. Oavsett när du bestämmer dig för att fräscha upp dina tassar har vi produkterna för dig.

Hos oss på Hudvårdsguiden har vi allt för att fixa dina fötter. Eftersom vi går med våra fötter varje dag är det också viktigt att ta hand dem och framförallt återfukta dem för att förebygga och få bort förhårdnader.


Läs mer

Vårda dina fötter

Det är inte bara billigare, men också roligare att göra fotvården hemma - en trevlig aktivitet man kan göra tillsammans med sina vänner.

Steg för steg till den perfekta hemma-fotvården:

  • Doppa fötterna i ett härligt och varmt fotbad (ungefär 38 grader är lagom för att fötterna ska mjukna upp) i tio minuter.
  • Skrubba sedan fötterna med en mysig skrubb. Vi rekommenderar Scholl Revitalising Foot Bath som skonsamt mjukar upp förhårdnader. Fotbdet hjälper till att öka upptagningsförmågan i fötterna i samband med de masserande rörelserna.
  • Torka sedan fötterna och fila förhådnader/hälarna med en fotfil. Smörj sedan in nagelbanden med Medevi lavendelsalva som innehåller bl a avocadolja, sheasmör och ringblomma.
  • Klipp tånaglarna och glöm inte bort att fila de vassa kanterna. Återfukta sedan fossingarna med en mjukgörandekräm som tex Scholl  Expert Care Daily Care Foot Cream
  • Måla sedan naglarna med ett valfritt nagellack.

Prova gärna våra sköna fotmasker som tex SKIN ACADEMY Exfoliating Foot Socks Aloe Vera & Tea Tree. Detta är för dig som vill ha ett långvarigt resultat av babylena fötter. Fotmaskerna kan jämföras med en sheet-mask fast för fötterna och ser ut som ett par strumpor. Proceduren är enkel då det enda du behöver göra är att tvätta fötterna och applicera fotmasken. Sedan kan du luta dig tillbaka och titta på din favoritserie på Netflix under ungefär 15 minuter till 1,5 timme (beroende på vilken fotmask du väljer). Väljer du peeling-varianten tar det ungefär sju dagar innan förhårdnaderna avlägsnas helt.

/Linda, ägare av Hudvårdsguiden