Frakt från 39 kr - Fri frakt över 500 kr. Swish - Payson - Klarna

Fotbad

Fotbad bör du göra regelbundet för att upprätthålla dina fötters välmående. Det minskar problem med hälsprickor, förhårdnader men även fotsvett. Vi tycker att du borde skapa en rutin att mysa dig ned i soffan, eller vilken plats du än önskar, med en god kopp te och göra ett skönt fotbad för dina fötter. Se våra produkter till fotbadet här nedan!

Läs mer

Hur man bör utföra ett fotbad

Ett mjukgörande fotbad hemma gör stora underverk för dina fötter. Det lägger grunden för din fotvård, det är då du mjukar upp huden och eventuella förhårdnader.

Tappa upp ett varmt och avkopplande fotbad, det bör kännas när du sticker ner fötterna men det ska fortfarande vara behagligt. Har du gott om tid så rekommenderar vi att sitta med fötterna i fotbadet under 30 minuter, men för lite stressigare tider räcker det gott och väl med 10 minuter. Vi föreslår att du avsätter 10-30 minuter i veckan till fotbadet, du förtjänar en stunds återhämtning.

Produkter till fotbadet

Det finns olika typer av produkter du kan ha i ditt fotbad. Det finns både salter och oljor. Du kan exempelvis lägga i vår produkt Medevi Himalayasalt som är ett naturligt salt från Himalayas berg, helt utan tillsatser. Du kan faktiskt till och med göra en peeling av Himalayasaltet, genom att blanda det med ekologisk olivolja eller rapsolja. Peelingen kan du sedan använda till fötterna, den tar bort döda hudceller och mjukar upp huden. Glöm då inte bort att även peela ovansidan av foten, inte bara under. Sen har vi även Navarra Hälsobadolja, droppa i några droppar av den i fotbadet och det kommer ge en frisk och renande effekt. Den är dessutom rik på vitamin A, D, E och K och består av 100% naturliga ingredienser.

Nu borde du vara övertygad om att göra fotbad till en del av din rutin, minst en gång i veckan. Det kommer göra stor skillnad för dina fötter, det lovar vi. Du kan se våra produkter till fotbadet ovan.

/Linda, ägare av Hudvårdsguiden