Frakt 39 kr - Fri frakt över 500 kr. Swish - Payson - Klarna

Handvårdsprodukter

Här hittar du vårt breda sortiment av handvård allt från olika fuktgivande och mjukgörande handkrämer till handtvål, handmasker med mera. Se till att ha ett komplett handvårdskit hemma för att undvika torra händer. Ta gärna del av våra tips och råd om hur du sköter om dina händer på bästa sätt. För precis som ansiktet utsätts våra händer för väder, smuts och andra påfrestningar. Torra händer, sprickor och fnasiga nagelband är inget vi vill ha!

Läs mer


Handvård för torra händer

Det finns många anledningar att att vi får torra händer, vissa tvättar händerna mer ofta eller använder starka tvålar som torkar ut händerna. Många inom vården använder mycket handsprit som torkar ut huden. Oavsett anledning så kan vi behöva extra omtanke med vårdande och mjukgörande handvård behövas. Vid extremt torra händer välj en handkräm utan parfym som återfuktar och lindrar irritationer och som även jämnar ut och skapar ett tunt skyddande lager på handen. 

Lyxiga handkrämer

Vi har flertal utvalda lyxiga handkrämer som har fin textur, fina förpackningar och goda dofter. Perfekta att ha med i väskan. Vi har även handstift, hudsalva, med ingredienser som Retinol eller krämer som jobbar lite mer antiage. Varför inte avsluta din handvårdsrutin med en återfuktande handmask gjord av sheet mask för händer?

Extremt torra händer under vintern

Under vintern har vi normalt sett torrare händer på grund av de olika värmeväxlingarna som våra händer utsätt för. Luften är  torrare både utomhus och inomhus. Fukt, fukt och åter fukt är hemligheten om du vill undvika torra händer.

Det kan därför vara god idé att byta ut handtvål till en mindre uttorkande tvål. Ibland kan det vara bra att peela händerna i duschen och beroende på status kan du sova med handinpackning med bomullsvantar. Använd gärna feta handkrämer utan eller minimalt med vatten för extra återfuktande egenskaper. Ett bra tips är att massera händerna med en mjukgörande olja framför tv:n om kvällarna. Glöm inte att använda vantar!

Handtvål

Välj mellan milda och skonsamma handtvålar som ger ett rikt, behagligt lödder och gör händerna mjuka och lena. Vi har olika märken, allt från ekologisk handtvål till svenska tillverkad handtvål, flytande handtvål mm. Våra händer utsätts för en mängd bakterier så genom att hålla en god handhygien håller sig virus lättare på avstånd. Det är viktigt att din handtvål inte torkar ut huden utan rengör skonsamt.

En lyxig och väldoftande handtvål i badrummet eller på köksbänken gör handtvättsrutinen till en lite härligare upplevelse.

/Linda, ägare av Hudvårdsguiden