Frakt från 39 kr - Fri frakt över 500 kr. Swish - Payson - Klarna

Handdesinfektion - Handsprit

I tider av virus och pandemier är handdesinfektion A och O. Använd rikligt med handsprit och smörj in dina händer ofta för att minska smitt-och och virusspridning bland dig och dina medmänniskor. Ta med dig handspriten i väskan och använd när du vidrört offentliga ytor. Vi har olika varianter av handdesinfektion både med och utan doft. Hitta din favorit hos oss, se hela vårt utbud här!

Läs mer

När ska man använda handdesinfektion?

För att följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer så är svaret - hela tiden. Ha med dig handsprit i väskan, använd extra mycket när du rör dig utanför huset och träffar andra människor, allt för att minska smittspridning. Vi rekommenderar Hey Joe Hands Cleansing Gel Blue som är en väldoftande handsprit som du lätt tar med dig i väskan när du är på språng. Doften är fräsch utan att bli för tung, ett självklart alternativ för att bibehålla en ren känsla på händerna. Handdesinfektionen innehåller dessutom Aloe Vera och glycerin som förhindrar att händerna känns torra och fnasiga.

Viktigast är att applicera handsprit ofta och noga, häll en generös klick i handflatan och massera in över hela händerna, tänk på att vara extra noga i handflatan där du är mest utsatt för att bakterier samlas.

Glöm inte att tvätta händerna!

Handdesinfektion är ett viktigt komplement till handtvätt men det ena utesluter inte det andra. När du är på språng och ute bland människor är handsprit ett jättebra komplement men nog så viktigt är det att tvätta händerna med tvål och vatten när du får chansen. Avsluta gärna din rengöringsrutin av händerna med lite mjukgörande handkräm för att bibehålla lyster och mjuka händer.

/Linda, ägare av Hudvårdsguiden