Frakt 39 kr - Fri frakt över 500 kr. Swish - Payson - Klarna

Handkräm, handsalva och handlotion

Din vardag sliter hårt på dina händer, det är därför viktigt att använda produkter som efter rengöring tillför fukt och gör dina torra händer mjuka. Det är viktigt året om, vinter såväl sommar. Vi har handkrämer, salvor och handlotions från märken så som Revuele, Medevi, IDC Institute med flera. I vårt sortiment finns både parfymerade och oparfymerade handkrämer. Se våra produkter för återfuktning av dina händer nedan!

Läs mer

Varför drabbas man av torra händer?

Har du torra händer? Då har huden inte tillräckligt med de fuktighetsbevarande ämnen som ska finnas i huden. Även den skyddande fetthinnan, som finns ytterst på huden, kan ha tunnats ut. Det leder till att fukten lättare dunstar bort. Då kan huden exempelvis kännas ömtålig, drabbas av sprickor eller klåda.

De vanligaste orsakerna till torra händer är torr luft, överdriven rengöring och vatten. Vatten är faktiskt det som torkar ut huden allra mest, även fast man inte kan tro det. Allra främst varmt vatten.

Är du osäker på vilken handkräm som passar dig?

Vi hjälper dig att komma fram till vilken handkräm som passar just dig. Har du torr, känslig hud så är en handkräm för känslig hud att rekommendera, exempelvis Lavera Basis Sensitive Hand Cream. Lavera har även en handkräm som är utvecklad för åldrande hud, Lavera Hand Cream Anti-Ageing, för dig som vill bibehålla fina, friska händer trots att åren kan tyckas springa iväg.

Är du ute efter en mer universal handkräm, som kanske kan stå på fint och lättillgängligt på handfatet när gäster kommer över, skulle vi rekommendera exempelvis Medevi Lavendel Creme som doftar ljuvligt av ekologisk lavendel.

/Linda, ägare av Hudvårdsguiden