Frakt 39 kr. Fri frakt över 400 kr - Blixtsnabb leverans - Swish - Payson - Klarna

Hudolja & massageolja

Torra händer, fnasiga nagelband och uttorkade armbågar. Usch, känner du igen dig? Misströsta inte! Hudvårdsguiden har ett brett sortiment av ekologiska hudoljor från topp till tå.

Advokadoolja, ringblomsolja, kokosolja, havtornsolja, lavendelolja, morotsolja och jojobaolja. Det finns en hel uppsjö av olika oljor, men hur och när ska man använda dem? Och vilken ska man välja?

Vi förstår att det kan kännas som en hel djungel när man inte känner till de olika sorterna och när man allra helst bara vill bli av med den där hemska torrheten.

Läs mer

Bio Oil 60 ml

Vilken hudolja ska jag välja?

Avokadooljan är en lagom fet, mild och näringsrik olja som även lämpar sig till den med känslig hy. Den är ofta grön i färgen på grund av sin egen klorofyll och sprängfylld med näring för din hud. Passar utmärkt till dig som har torr och trött hy och saknar lyster.

Ringblomman är också mild och behaglig på huden, men har även välgörande inverkan på huden. Den lindrar och stimulerar hudens läkeprocesser och lämpar sig därför utmärkt till dig med besvär av eksem, känslig hud eller utslag. Denna olja är multifunktionell och fungerar även som massageolja för en skön och avkopplande massage. Utöver detta kan man också massera oljan på gravida magar för att öka hudens elasticitet och spänst. Röda bebisstjärtar kan också ha nytta av denna olja då den lindrar utslag.

Kokosoljan är allas stora favorit och kräver kanske inte ens någon introduktion. Använd kokosoljan till trista, torra hårtoppar som en hårinpackning. Eller som hudkräm både på kropp och ansikte, ögonkräm, torra nagelband, sminkborttagning, rakning, sololja med mera. Möjligheterna med denna olja är oändlig - du kan till och med använda den i matlagning!

Havtornsoljan har ett näringsrikt innehåll av bland annat karoten som bidrar till att huden får en förtrollande lyster och dessutom ger goda förutsättningar för pigmenteringen under solsäsongen. Det finns även Havtornsolja med Ros.

Lavendelolja går utmärkt att använda till massage eller som kroppsolja efter duschen eftersom den absorberar så snabbt. Oljan bidrar till att binda kvar fukt i huden och gör den mer smidig.

Jojobaolja är ytterligare en multifunktionell storfavorit. Den är halvfet, men samtidigt lätt och dessutom väldigt mild för huden. Du kan använda den som en sminkborttagning eller som vanlig ansiktsolja. Har du torr eller irriterad hårbotten går det också utmärkt att använda som en hårinpackning. Avsluta med att applicera några droppar fördelade i längderna på fuktigt hår för att göra det mer lättkammat.