Frakt 39 kr - Fri frakt över 500 kr. Swish - Payson - Klarna

Hudolja och massageolja

När huden känns torr är det enormt skönt och läkande att använda sig av en hudolja eller massageolja. En hudolja är precis som det låter, en olja som du smörjer in på torra partier och som verkar återfuktande för att läka den irriterade huden. Du kan också använda oljan till en härlig massage, antingen på dig själv eller tillsammans med någon du tycker om för den där extra lyxiga känslan.

Läs mer

En djungel av oljor

Att välja vilken olja man ska gå på kan vara svårt. Det finns en ju en mängd härliga oljor man kan välja mellan. En del oljor ger mer lyster medan andra passar bättre för känslig hud. Vissa oljor kan du till och med använda i matlagning. Nedan berättar jag mer om våra olika typer av oljor.

Avokadooljan är en mild, fet och näringsrik olja som passar perfekt till dig med känslig hy. Du kan använda oljan på hela kroppen och allra helst på torra partier eftersom den är härligt fet. Avokadoolja hjälper huden att återfukta och ger dessutom en härlig lyster.

Ringblomman är även den mild och återfuktande på huden. För dig som har problem med eksem eller andra känsliga hudproblem är ringblomman perfekt. Den stimulerar nämligen hudens läkprocess och lindrar rodnad utmärkt. Det är en mångsidig olja som passar de allra flesta hudproblem helt enkelt.

Mer om våra härliga hud och massageoljor

Kokosoljan är den allra vanligaste hudoljan. Den går att använda både i håret, på kroppen och även i ansiktet. En del använder till och med kokosolja som en naturlig sminkborttagning. Den återfuktar och stärker hud och hår på djupet. Faktum är att kokosolja till och med går att använda i matlagningen.

Havtornsolja är populär att använda för att få en återfuktad hud med en härlig lyster. Det är en mångsidig olja som varken är för fet eller tunn. Använd den både på kropp och i ansiktet om så önskas. Ett exempel på en havtornsolja är vår Medevi hudolja Havtorn Ros som inte bara är berikad med havtorn utan också härliga rosor och E-vitamin.

Lavendeloljan är underbar att använda som en massageolja. Den luktar fantastiskt samtidigt som den gör huden rejält återfuktad och dessutom mer elastisk. Du kan också använda lavendeloljan efter duschen tack vare dess lättabsorberande effekt.

 Jojobaoljan är en av våra fetare oljor. Den är mild och härlig att använda på hela kroppen och fungerar dessutom perfekt att använda som sminkborttagning. Har du en torr eller irriterad hårbotten går det även utmärkt att använda oljan som en hårinpackning eller som en naturlig hårolja.

/Linda, ägare av Hudvårdsguiden