Vad är K-Beauty?

K-Beauty är en förkortning för Korean Beauty som betyder skönhetsvård. Koreansk hudvård har blivit populärare än någonsin. Hudvård och att ta hand om sin hud är ett kulturellt fenomen i Sydkorea som har traditioner som sträcker sig långt tillbaka i tiden och är en integrerad del av samhället. Alla produkterna är godkända inom EU och dermatologiskt testade (ej på djur) samt fria från parabener.

Kort och gott kan man säga att det är en hudvårdsrutin på 10 steg, men det är egentligen så mycket mer. Efter att ha lokaliserat vilka problem din hud har idag kan du sätta samman din nya hudvårdsrutin och få en hälsosam och vacker hud. Produkterna behöver inte komma från samma hudvårdsmärke utan du kan med fördel blanda olika sheetmask, serum, rengöring osv där huvudingredienserna är samma. Plocka det bästa av russinen ur kakan så att säga. Den genomsnittliga sydkoreanen använder 10 hudvårdsprodukter dagligen.

En fin hud lägger grunden till ett vackert makeup resultat! Enligt ett sant K-Beauty tänk, så består 80% av resultatet av hudvård och 20% av din makeup.

Det är viktigt att ha en bra grund att arbeta ifrån för att få den perfekta slutfinishen, den så kallade “perfekta huden”. Återfuktad och välmående hy är i centrum.

Du har säkert redan hört att Sydkorea är en av de hetaste hudvårdstrenderna! K-Beauty sprider sig som en löpeld över hela världen och koreanska kvinnor och män har blivit erkända för sin ungdomliga hud. Men hur lyckas de med det? Vad är då hemligheten bakom sydkoreaners ungdomliga och fantastiska hud? 

Hudvårdsset Qyo Qyo
1 106 kr 1 301 kr
DERMAL Gold Collagen Essence Mask
Tillfälligt slut. Bevaka

Innovativ forskning och utveckling

Det pågår en intensiv satsning på forskning och utveckling i Korea för att tillfredsställa kundens stränga krav och behov. Det resulterar i att de ligger i framkant och har effektiva produkter såsom snigelprodukter, masker och fermenterade/jästa hudvårdsprodukter.

Konkurrensen inom Sydkoreas skönhetsindustrin är skyhög och består av flera tusen företag som konkurrerar om sina kunder. Den koreanska kunden är väl medveten om sin egen hud och ställer höga krav på såväl kvalitet som förpackningsdesign. På grund av den höga konkurrensen måste företagen hela tiden hålla både kvalitet och rimliga priser för att inte bli utkonkurrerade.

Under de senaste åren har K-Beauty exploderat och spridit sig som en löpeld över världen. Här i Sverige är K-Beauty just nu en stor trend och många nya webbshopar som fokuserar på K-Beauty tar plats på marknaden.

Många Koreanska hudvårdsprodukter hämtar sin inspiration från traditionell koreansk medicin. Dessa hudvårdsprodukter är baserade på ört och växtextrakt som ofta genomgått fermentering. Ett exempel på en bra ingrediens är Röd Ginseng som är väl känt för sina anti-rynk och hälsofrämjande egenskaper. Produkterna är ej testade på djur och fritt från parabener. I Korea använder man naturliga ingredienser så långt det är möjligt. Hållbarheten beräknas till ca 2-3 år.

Nya och kraftfulla ingredienser

Innehållet i Koreanska produkter är mycket mer koncentrerade än vad vi är vana vid. Snigelkrämerna som ett exempel kan innehålla över 90 % snigelsekret. Alltså väl sammansatta produkter med ingridenser hämtade från växt och djurriket. 
Företagen fokuserar på att använda vältestade och närande ingredienser för att återfukta och behandla huden. 

Hållbarhet och tillsatser

Den Koreanska konsumenten värdesätter naturliga och rena ingredienser så långt det är möjligt. En Sydkoreansk produkt innehåller därför betydligt mycket färre tillsatser än Europeisk standard. Det gör i sin tur att hållbarheten är kortare än vi är vana vid. Ofta 2-3 år. Med det sagt blir direkt viktigt att öka medvetenheten kring datumstämpel  för att försökra sig om en bra produkt. 

Självklart kräver det lite ansträngning men med de rätta produkterna så kan alla lyckas!

K-Beauty är mycket mer än bara en hudvårdsrutin på 10 steg och roliga sheet masks.

Kärnan i Koreansk hudvård är inte bara vilka produkter du använder utan hur du använder dem. Det viktigaste är att ta reda på vilken hudtyp du har och ge din hud den bästa möjliga chansen till att nå ett så hälsosamt och vackert resultat som möjligt.

Köper du gärna produkter från samma märke? Det behöver du inte utan du kan blanda från olika märken där produkterna har samma huvudingredienser.

Är du intresserad av att veta mer om hur du kan komma igång med din egen hudvårdsrutin? Här följer en introduktion på hur du snabbt kan komma igång i fem enkla steg. När du blir med medveten om vad som passar och fungerar just din hud kan du lägga till och experimentera med flera produkter.

1. RENGÖRING

Rengöring är A och O och grunder till en bra hudvård. Utan en rengjord hud spelar det ingen roll om du investerar i dyr och exklusiv hudvård om din hud inte kommer kunna tillgodogöra sig den. Prova gärna den välrenommerade koreanska dubbelrengöringen med en oljebaserad rengöring i steg ett följt av skumrengöring i steg två.

2. HUDTYP

Ta reda på vad du har för hudtyp och anpassa dina produkter därefter. De vanligaste hudtyperna man brukar prata om är:

 • Normal Hud
  Mjuk och smidig och håller sig vanligtvis likadan året om*. Är oftast inte känslig för doftämnen eller konserveringsmedel så som parabener. Huden ter sig i princip likadant över hela ansiktet.
 • Kombinerad Hud
  Kan vara kombinerad fet eller kombinerad torr. Kombinerad fet hud känneteckas av fetare områden på pannan, näsan och inre delen av kinderna, även kallad T-zonen. Kombinerad torr hud känneteckas av torrare områden på hakpartiet och de yttre delarna av kinderna.
 • Fet Hud
  Förekommer vanligtvis under puberteten framförallt i ansiktet och på ryggen. Kan även orsakas av hormonella förändringar genom användning av övertvättning, preventionsmedel, graviditet, klimakteriet och/eller klimat.
 • Torr Hud
  Är ofta även känslig och ömtålig på grund av den torra och därmed skadade naturliga skyddsbarriären som huden har. Blir lättare irriterad och är mer benägen att utveckla eksem. Ofta känslig för doftämnen och konserveringsmedel.
 • Känslig Hud
  Kännetecknas ofta av hög känslighet för doftämnen, konserveringsmedel, sulfater (finns i många rengöringsprodukter), naturliga växtextrakt och eteriska oljor från växtriket. Med detta menas inte att allt från växtriket behöver trigga igång din hud. Detta kan variera från person till person.
 • Problem Hud
  Kan exempelvis vara aknebenägenhud som även ofta är fet och känslig.
 • Mogen Hud
  Med åldern minskar vår naturliga kollagenproduktion. Fina linjer och rynkor börjar uppstå och huden börjar tappa sin elasticitet. Huden förändras med årstiderna. På vintern sjunker luftfuktigheten som gör att huden lättare blir torr.

3. PRODUKTER

Byt ut eventuella produkter som inte fungerar för din hud, och introducera nya produkter en och en. Vår hud behöver tid för att anpassa sig (man brukar säga ungefär en månad) och därmed tid innan du kan se resultat.

4. ANVÄNDNING

Kombinera, alternera och komplettera med olika produkter såsom ansiktsmask och exfoliering/peeling vid behov.

5. SKYDDA HUDEN

Använd solskyddsfaktor och skydda huden mot solens skadliga strålar och ålderstecken som uppstår på grund av skadad hud.

ÄR DU NYFIKEN PÅ ATT TESTA EN 10-STEGS HUDVÅRDSRUTIN? 

I Sverige består en vardaglig hudvårdsrutin för många hårt draget av 2-4 steg. Rengöring, Skrubb/Peeling, Ansiktsvatten och återfuktning. Måste man ha 10-steg i sin hudvårdsrutin? Nej självklart inte. Detta beror helt på din hud och behov. Men är du nyfiken på att testa en 10-stegs rutin så följer här ett exempelprogram på en generell Koreansk 10-Stegs hudvårdsrutin. I Sydkorea är många hudvårdsprodukter formulerade med lättare konsistenser för att tillföras stegvis. Den vattnigaste produkten först och så vidare för att hjälpa huden tillgodose sig och förberedas för nästa steg. Det är lätt att glömma bort hals och dekolletage, så ta gärna med dem i din hudvårdsrutin också. Nu kör vi!

STEG 1. RENGÖRING/DUBBELRENGÖRING

En bra rengöringsrutin är a och o för en frisk och fin hud. Använder du mycket smink dagligen rekommenderar vi att du kör dubbelrengöring för att på bästa sätt göra rent huden och förbereda den för kommande hudvård. Börja med att använda en oljebaserad rengöringsprodukt så som en rengöringsolja. Appliceras på torr hud och hjälper till att ”smälta” bort smink, smuts och andra orenheter orsakade av yttre påverkansfaktorer. Skölj av med ljummet vatten och följ upp med ett rengöringsskum för att ta bort rester av smink och smuts samt rengöra porerna på djupet. Skölj av ansiktet med ljummet vatten och fortsätt med din hudvårdsrutin.

STEG 2. EXFOLIERING/PEELING

Använd några gånger i veckan beroende på hudtyp och behov. Hjälper till att ta bort döda hudceller och ger huden ny lyster. Används för att ta bort smuts, överskottstalg och andra orenheter orsakade av yttre påverkansfaktorer. Därmed kan huden bättre ta till sig av de övriga produkter som du tillför huden.

STEG 3. ANSIKTSVATTEN/TONER

Ansiktsvatten har en vattnig konsistens och används för att ta bort eventuella sminkrester och smuts, hjälper hudbarriären att effektivt kunna absorbera hudvårdsprodukterna samt att balansera PH-värdet i huden efter rengöring. Användas med en bomullsrondell eller genom att försiktigt klappa in produkten i huden.

STEG 4. ESSENCE

Anses vara det viktigaste steget och en av de hudvårdsprodukter som är mest utmärkande för Sydkorea. Essence innehåller aktiva ingredienser med olika funktioner så som att ge fukt, ge lyster, jämna ut hudtonen, ge spänst och reducera djupet av rynkor. Tips: Behöver du en ansiktsmask men saknar en? Blöt några bomullsrondeller med essence och lägg på ansiktet där du behöver fukt. Låt verka 10-20 minuter.

STEG 5. LOTION/EMULSION

En emulsion kan man säga är en lättare lotion som ofta rekommenderas för oljig eller kombinerad hy då den har en lättare konsistens än en lotion. En lotion har en konsistens mitt emellan en emulsion och en kräm och passar oftast alla hudtyper. Ibland kan en emulsion eller lotion passa bättre på dagtid och en kräm till natten beroende på behov.

STEG 6. SERUM & AMPOULE

Ett serum är till för att tillgodose specifika behov. De är ofta lite tjockare i konsistensen och kommer i mindre flaskor med pipett eller pump. Exempel på aktiv ingrediens är Vitamin-C som hjälper till att ge lyster och verkar hudtonsutjämnande vid exempelvis pigmentfläckar och akneärr. Man kan alternera mellan olika serum för att fylla olika funktioner. En ampoule är en mer koncentrerad version av ett serum som används som en tillfällig behandlingsprodukt vid behov. Ampouler kommer ofta i mindre flaskor med pipett eller pump. Man kan alternera mellan olika serum och ampouler för att tillgodose olika behov och punktbehandla huden.

STEG 7. ANSIKTSMASK (SHEET MASK)

Upplev spalyx i hemmet utan stora kostnader och väntetider. Stressa av med en skön sheet mask och känn lugnet infinna sig. 15-20 minuter är allt som behövs för en förnyad hudupplevelse. Använd 1-2 gånger/veckan eller tom dagligen. Smidigt och enkelt helt enkelt.

STEG 8. ÖGONKRÄM

En ögonkräm är ofta lite tjockare i konsistensen och är speciellt anpassad för den tunna, delikata och känsliga huden under och runt ögonen. Jag brukar även applicera den på skrattlinjer, hals och eventuella pannrynkor. Applicera med hjälp av ringfingret och dutta försiktigt in krämen.

STEG 9. ANSIKTSKRÄM

Ansiktskrämen är framförallt till för att verka som en barriär för att hjälpa huden bibehålla det som man ”matat” huden med.

STEG 10. SOLSKYDD

Solskydd är en nästan helig produkt i Sydkorea som används dagligen oavsätt väder. Solexponering är en betydande faktor för förtidigt åldrande av huden samt uppkomst av fina linjer och pigmentfläckar. Det är extra viktigt att använda solskydd om man exempelvis använder produkter med Vitamin-C under dagtid, då det annars kan ge upphov till hyperpigmentering på huden.

Mycket av hudvård går ut på ”trial and error”. Det gäller helt enkelt att prova sig fram för att hitta den hudvård som passar bäst just för dig.

Visste du att Sydkorea ligger i framkant med forskning och utveckling av skönhetsprodukter, innovativ design och spännande ingredienser?

Seoul är ett skönhetsprodukternas Mecka, och många av de trender vi ser inom skönhetsvärlden hämtas därifrån. Bland de senaste innovationerna ser vi bland annat fermenterade ingredienser, Cushions och peeloff produkter. Många företag inom skönhetsindustrin använder gärna Sydkorea som testmarknad innan de väljer att lansera sina produkter. Detta p.g.a. att kraven på kvaliteten är så pass höga i Sydkorea. K-Beauty i Sydkorea erbjuder både hög kvalitet och rimliga priser.

Alla produkter är noga utvalda och testade innan de släpps i webshopen och är produkter som vi själva tycker om och använder. Alla produkterna uppfyller de europeiska kraven för import av kosmetika och hudvård. Du kan vara helt trygg med att allt vi säljer är genuina produkter.