Frakt från 39 kr - Fri frakt över 500 kr. Swish - Payson - Klarna

K Beauty

K-Beauty är en förkortning för Korean Beauty som betyder skönhetsvård. Koreansk hudvård har blivit populärare än någonsin. Hudvård och att ta hand om sin hud är ett kulturellt fenomen i Sydkorea som har traditioner som sträcker sig långt tillbaka i tiden och är en integrerad del av samhället. Alla produkterna är godkända inom EU och dermatologiskt testade (ej på djur) samt fria från parabener.

Kolla in de 10 stegen i koreansk hudvård nedan.


Läs mer

K Beauty Koreanska skönhetsprodukter

Kort och gott kan man säga att det är en hudvårdsrutin på 10 steg, men det är egentligen så mycket mer. Efter att ha lokaliserat vilka problem din hud har idag kan du sätta samman din nya hudvårdsrutin och få en hälsosam och vacker hud. Produkterna behöver inte komma från samma hudvårdsmärke utan du kan med fördel blanda olika sheetmask, serum, rengöring osv där huvudingredienserna är samma. Plocka det bästa av russinen ur kakan så att säga. Den genomsnittliga sydkoreanen använder 10 hudvårdsprodukter dagligen.

En fin hud lägger grunden till ett vackert makeup resultat! Enligt ett sant K-Beauty tänk, så består 80% av resultatet av hudvård och 20% av din makeup.

Det är viktigt att ha en bra grund att arbeta ifrån för att få den perfekta slutfinishen, den så kallade “perfekta huden”. Återfuktad och välmående hy är i centrum.

Du har säkert redan hört att Sydkorea är en av de hetaste hudvårdstrenderna! K-Beauty sprider sig som en löpeld över hela världen och koreanska kvinnor och män har blivit erkända för sin ungdomliga hud. Men hur lyckas de med det? Vad är då hemligheten bakom sydkoreaners ungdomliga och fantastiska hud? 

K Beauty 10-stegs hudvårdsrutin

I Sverige består en daglig hudvårdsrutin för många av 2-4 steg. Rengöring, Skrubb/Peeling, Ansiktsvatten och återfuktning.
Måste man ha 10-steg i sin hudvårdsrutin? Nej  absolut inte. Detta beror helt på din hud och behov. Men om är du nyfiken på att testa en koreansk 10-stegs rutin så följer här ett exempelprogram på en generell Koreansk 10-Stegs hudvårdsrutin. I Sydkorea är många hudvårdsprodukter formulerade med lättare konsistenser för att tillföras stegvis. Den mest vattniga produkten först och så vidare för att hjälpa huden tillgodose sig och förberedas för nästa steg. Glöm inte bort hals och dekolletage.

Nu kör vi!

Steg 1: Oljebaserad rengöring för att tvätta bort smink.
Steg 2: Vattenbaserad rengöring.
Steg 3: Peeling Den tar bort döda hudceller men behövs inte varje dag beroende på produkt.
Steg 4: Toner. Ett ansiktsvatten för att återställa hudens pH värde och den förbereder huden för kommande steg.
Steg 5: Essencer är extra återfuktande, oftast som en blandning av toner och serum.
Steg 6: Serum.  De innehåller aktiva ingredienser som är inriktade på särskilda behov utefter hudtyp.
Steg 7: Ansiktsmask / Sheetmask eller en som du själv smetar ut i ansiktet används vid behov.
Steg 8: Ögonkräm
Steg 9: Fuktkräm / nattmask använder du för att låsa in alla produkter som redan använts så att de får göra nytta under natten.
steg 10: Solskydd

/Linda, ägare av Hudvårdsguiden