Frakt 39 kr - Fri frakt över 500 kr. Swish - Payson - Klarna

Badsvampar

En dusch då och då är nödvändig för god hygien - men är du säker på att du blir helt ren? Med en badsvamp kan du vara säker på det. Badsvampar har använts av människor i tusen år och det finns många fördelar med dem. Dels att svampen hjälper till att skrubba och ta bort döda hudceller från kroppen, men också att den ökar blodcirkulationen vilket gör gott för kroppen. Spana in våra olika badsvampar nedan!

Läs mer

Hur använder man en badsvamp?

  • Mjuka upp svampen i varmt vatten i 3-5 minuter.
  • Krama försiktigt ur överflödigt vatten.
  • Massera svampen med mjuka lätta cirkelrörelser på huden.
  • Skölj försiktigt ur den några gånger tills den är ren.
  • Förvara och häng svampen på en sval och väl ventilerad plats.

Det är väldigt viktigt att du låter badsvampen torka helt varje dag, samt att du byter ut den ofta, annars blir det ett hem åt farliga bakterier. Och du vill ju inte skrubba in bakterier i din hud. Då kanske du undrar hur ofta du bör byta ut svampen? Vi rekommenderar att du byter ut den efter 4-6 veckor vid daglig användning. Men den kan räcka mycket längre om du använder den sporadiskt och dessutom låter den torka helt varje dag.

Vilken badsvamp bör jag välja?

I Hudvårdsguidens sortiment finns bland annat Organic Konjac Sponge badsvamp som hjälper till att rengöra, stimulera huden i ansiktet och återfukta alla hudtyper. Svampen kommer i olika typer, som passar olika behov. Exempelvis så passar Aloe Vera till en torr och aknebenägen hy, grönt té passar till en normal till blandhy och Ros passar alla hudtyper. 

För rengöring av kroppen kan du använda Duschboll nylon. Använd den tillsammans med din favoritduschkräm för ett härligt lödder och skonsam rengöring. 

 Har du nu kommit underfund med hur viktig en badsvamp faktiskt är att ha hemma i duschen eller i badkaret? Hoppas det, det kommer göra stor skillnad för din hygien!

/Linda, ägare av Hudvårdsguiden