Frakt 39 kr - Fri frakt över 500 kr. Swish - Payson - Klarna

Hudsalva

Det är superbra att ha en hudsalva nära till hands i badrumsskåpet eller i handväskan när du är på språng. Hudsalvor brukar rekommenderas till dig med lite extra känslig hud, eller för dig som är lite extra torr. Den bildar en tunn hinna som bevarar fuktigheten i huden, till skillnad från hudkräm som släpper igenom fukt. Vi har hudsalvor från olika märken så som Idomin, Medevi och Jukon. Se våra hudsalvor nedan!

Läs mer

Vad är en hudsalva egentligen och vad används det till?

En hudsalva är ett hudpreparat med hög fetthalt. Fetthalten i en salva är högre än i en kräm, lotion eller gel. En hudsalva används vid torr hud, men kan också användas vid olika typer av hudsjukdomar.

När du sportar kan du lätt få trötta och spända muskler, exempelvis nacke och axlar eller ansträngda knän. Då kan du använda Medevi Sport Edition Specialstift Arnica som är förpackat i ett smidigt fickformat, vilket gör det lätt att ta med dig i väskan eller fickan.

En till salva som är superbra vid utförande av sport är den klassiska Medevi Ringblomssalva Tea Tree. Om du cyklar mycket så är den en räddare i nöden, då du kan råkar ut för skav.

Sen finns den klassiska Jukon salva som uppfanns redan 1927 av en sjökapten på Västkusten. Det är en mjukgörande salva som används till torra hudpartier. Den kan både masseras in på torra händer, nagelband, armbågar och hälar. En bra sak är att den inte innehåller någon parfym men ändå har en god doft av eukalyptus.

Vad bör tänkas på vid användning?

Du bör tänka på att alltid tvätta händerna efter att du använt din salva, om det inte är händerna du ska behandla förstås. Annars finns det en risk att du till exempel får in salvan i ögonen.

Införskaffa dig en hudsalva idag, det är en viktig produkt att ha tillhanda i badrumsskåpet!

/Linda, ägare av Hudvårdsguiden