Frakt 39 kr. Fri frakt över 500 kr - Blixtsnabb leverans - Swish - Payson - Klarna

Medevi Chamoiscreme Rumpräddaren 50 ml

  • 139 kr
I lager
Dela

Medevi Chamoiscreme Rumpräddaren

Cykelsadelskav eller inte är den eviga frågan om man ska ha något under cykelbyxorna eller inte...

Varje år får vi samtal av smått panikslagna cyklister som helt plötsligt, efter många års cykling utan problem, har fått rejält med skav. Naturligtvis just när man har planerat långcykling under långledighet från jobbet, träningsläger med klubben eller en träningsresa till Mallorca eller ve och fasa en vecka innan Vätternrundan!

Var kommer exempelvis begreppet chamois ifrån? En del är egna erfarenheter, en del är tips från våra kunder eller proffs och cykelexperter vi har kontakt med. Hoppas att något av det kan ge dig en aha-upplevelse.

Förebygg skavsår

Använd Medevi chamoiscreme (RumpRäddaren) under träningsperioden när du går in i en intensiv tid med både tätare och längre träningsturer. Råkar du ut för irritation eller skav är det svårt att ha tid att låta huden vila tillräckligt länge för att den ska hinna både läka och återfå sin motståndskraft mot nötning.

Den både minskar friktion, vårdar och stärker huden och är antiseptisk med innehållet av Tea tree. Det gör även att risken för hårsäcksinflammation minskar. Liksom de två andra vi rekommenderar är salvorna dryga då de inte är utspädda med vatten.

Chamoiscreme är ett begrepp som kommer från när man använde sämskskinn i cykelbyxorna. När de tvättades var man tvungen att smörja upp skinnet annars blev det stenhårt. Chamois betyder stenget på franska och det var alltså därifrån sämskskinnen kom.

Innehåller: Olivolja, svensk rapsolja, svenskt oblekt bivax, jojobaolja, ringblomma, tea tree som är 100% ekologiska ingredienser.

Finns i tub 50 ml

Vi har några tuber 50 ml med kort datum 211130 som är rabatt på här. Det är samma innehåll. Medevi Ringblomssalva Tea Tree


Olea europea fruit oil, brassica napus seed oil, cera alba, simmondsia chinensis seed oil, calendula officinalis flover oil, melaleuca alternifolia leaf oil, limonene1. 1från eterisk olja.