Frakt från 39 kr - Fri frakt över 500 kr. Swish - Payson - Klarna

Ögonmask

Att ta en stund för sig själv och ta hand om sin kropp, hud och själ är viktigt om inte nödvändigt för att man ska må bra. Förmodligen använder du redan dig av en ansiktsmask men visste du att det även finns anpassade ögonmasker som är perfekta att använda för det känsliga området kring ögonen? En ögonmask hjälper den tunna huden att återfuktas på djupet och dessutom motverkar den allt ifrån ålderstecken till svullnad under ögonen.

Läs mer

Svullen under ögonen? - Använd en ögonmask!

Området under ögonen behöver lite extra omtanke eftersom huden där är extra känslig. Ibland kanske du till och med märker av att huden blir lite extra svullen och kanske till och med mörkare? Då är du i behov av en kylande ögonmask. Vår Heimish Bulgarian Rose Hydrogel Eye Patch är underbar att använda för att motverka just mörka ringar och svullnad under ögonen.

Visste du att kyla motverkar svullnad? Ett tips är att förvara dina ögonmasker i kylskåpet för att uppleva den där extra kylande, uppfriskande känslan när du använder dem.

Ögonmasker som minskar ålderstecken

Ett tecken på att man blir äldre är åldrande hud. Rynkor och fina linjer är något som alla människor tids nog kommer uppleva. Det är såklart helt naturligt men visste du att ögonmasker faktiskt kan hjälpa till att fördröja uppkomsten och till och minska synligheten av de fina linjerna?

En ögonmask berikad med kollagen ökar produktionen av ett protein som kallas elastin. Denna typ av protein hjälper till att förbättra hudens elasticitet vilket i sin tur fördröjer processen av åldrande hud.

Alla ögonmasker är också återfuktande. Dessa återfuktande egenskaper är enormt viktiga för huden under ögonen då just fukt är något som huden verkligen älskar. Huden under ögonen kan faktiskt bli både torr och irriterad om den inte får den fukt den behöver. Att använda en ögonmask berikad med återfuktande ingredienser är ett perfekt sätt att bibehålla en vacker, hälsosam hud.

/Linda, ägare av Hudvårdsguiden