Frakt 39 kr - Fri frakt över 500 kr. Swish - Payson - Klarna

Peeling & Skrubb

Det finns ett enkelt sätt att maximera effekten av din hudvård för att hjälpa din hud att må bättre samt se friskare och vackrare ut - skrubb och peeling! Din hud jobbar ständigt med att avlägsna gamla och döda hudceller samt andra avlagringar för att nya och friska celler ska få mer utrymme, sådana celler som din hud mår bäst av. Du kan enkelt bidra till denna naturliga process! 

Läs mer

Hur fungerar en peeling?

En bra peeling både hjälper huden på traven genom att få fram de välmående cellerna och avlägsna döda hudceller, samt gör huden ren, slät, mjuk och redo för nästkommande steg i din hudvård. Du bör göra en peeling ungefär en gång per vecka eller varannan vecka för att få bäst effekt. När du med en peeling gjort rent din hud från döda hudceller och andra avlagringar säger man att den är “exfolierad”. I detta tillstånd kan krämer, oljor, salvor, body butter och eventuella andra produkter tas upp lättare av din hud, tränga ner snabbare och ge mer effekt. Du får helt enkelt bättre resultat och mer nytta för den tid och de pengar du lägger på din hudvård. 

Nu har vi pratat mest om peeling, men i samma kategori hittar vi även skrubb, som även ofta kallas för scrub, kroppsskrubb eller body scrub. Skrubb är oftast baserat på socker, salt eller frön från olika frukter med lite grövre korn och är en typ av peeling som bäst lämpar sig för kroppen där huden tål mer än på ansikte och händer. Av dessa typerna av korn är salt något kraftigare än socker, men det finns även skrubb med andra ingredienser som frön och lera. Det viktigaste är så klart att du hittar en skrubb eller peeling som passar din egen hudtyp för att få bäst effekt!

/Linda, ägare av Hudvårdsguiden