Frakt 39 kr. Fri frakt över 400 kr - Blixtsnabb leverans - Swish - Payson - Klarna

Serum & Essence

Hudvårdsguiden erbjuder en rad olika serum och essencer och serum som är fullpackade med olika sorters näring, antioxidanter och vitaminer som inriktar sig på olika problemområden beroende på din hudtyp. 

Ett serum innehåller ofta ett par aktiva nyckelingredienser som adresserar ett visst hudproblem såsom lystergivande, mörka fläckar, rynkor med mera. De aktiva ingredienserna är mer koncentrerade än vad man kan finna i exempelvis återfuktande hudkrämer. Serumen är också tjockare i konsistensen, nästan oljelik, och förekommer ofta i mindre flaskor. 


Läs mer

Hur och när använder man Serum?

Serum kan med fördel appliceras efter essence eller direkt efter ansiktsvatten. För bästa effekt ska du använda flera serum på lager, gärna ett för fukt och minst två andra som arbetar aktivt på andra problemområden som exempelvis pigmentfläckar, lystergivande eller rynkor.

Efter rengöring och toner kommer essence - ett steg i hudvårdsrutinen som ofta förvirrar många. Essence kommer ursprungligen från Asien och där är det ett etablerat steg i nästan varje kvinnas hudvårdsrutin.

Essence skulle kunna beskrivas som en hybrid mellan ett traditionellt serum och en toner. De är mer lättviktiga och mindre koncentrerade än ett vanligt serum och används för att addera ett extra lager med återfuktning. Konsistensen på essence är fylligare och mer vårdande än ett ansiktsvatten, men samtidigt något tunnare än ett serum. Det allra bästa är att klappa in essence i huden innan du applicerar serum för att plumpa upp huden med maximal fukt.