Frakt från 39 kr - Fri frakt över 500 kr. Swish - Payson - Klarna

Serum och essens

En viktig om inte den viktigaste delen i din hudvårdsrutin, serum och essens. Idag blir det allt mer vanligt att tillsätta ett serum och en essens i sin vardagliga hudvårdsrutin. Inte bara för att det är härligt att skämma bort huden utan även för dess många fördelar. Hos oss hittar du serum och essens för alla möjliga hudtyper. Torr, fet, normal eller blandad, det finns ett serum och en essens för alla!


Läs mer

Hur och när använder man Serum?

Serum kan med fördel appliceras efter essence eller direkt efter ansiktsvatten. För bästa effekt ska du använda flera serum på lager, gärna ett för fukt och minst två andra som arbetar aktivt på andra problemområden som exempelvis pigmentfläckar, lystergivande eller rynkor.

Efter rengöring och toner kommer essence - ett steg i hudvårdsrutinen som ofta förvirrar många. Essens kommer ursprungligen från Asien och där är det ett etablerat steg i nästan varje kvinnas hudvårdsrutin.

När använder man Essens?

Essens skulle kunna beskrivas som en hybrid mellan ett traditionellt serum och en toner. De är mer lättviktiga och mindre koncentrerade än ett vanligt serum och används för att addera ett extra lager med återfuktning. Konsistensen på essensen är fylligare och mer vårdande än ett ansiktsvatten, men samtidigt något tunnare än ett serum. Det allra bästa är att klappa in essens i huden innan du applicerar serum för att plumpa upp huden med maximal fukt.

Först använder du essens och sedan serum

I den grundliga hudvårdsrutinen tvättar vi ansiktet med en anpassad tvål för att sedan använda en toner och till sist en återfuktande kräm. Numera är det dock vanligt att även tillföra en essens och ett härligt serum som hjälper huden än mer att läka, återfukta och balansera PH-värdet.

En essens kan beskrivas som en blandning mellan ett serum och en toner. En essens är ofta mer trögflytande än en traditionell toner och har därför lättare att tränga ner i porerna och återfukta på djupet. Du applicerar en essens efter ditt vanliga ansiktsvatten. Det essensen gör är att då förbereda huden än mer inför serum och dessutom tillför den fukt till huden. En härlig essens att använda, kanske speciellt för dig med lite känsligare hud, är vår Pyunkang Yul essens Toner. Den återfuktar och lugnar samtidigt som den läker den ömtåliga huden.

Använd gärna flera serum samtidigt

Ett serum använder du efter ansiktsvatten och essens eller tillsammans med din dag eller nattkräm. Du använder ett serum för att motverka diverse hudproblem såsom ålderstecken, mörka fläckar, akne, eller helt enkelt för att återfukta och få mer lyster i ansiktet. Det som är det bästa med serum är att huden nästan inte kan få för mycket utav det, faktum är att huden bara mår bra av serum. Kanske använder du ett serum för lyster och ett annat för att motverka ålderstecken?

Ett härligt serum som passar att använda för alla hudtyper är PURITO Pure Vitamin C Serum. Det är verkligen ett serum som passar de flesta tack vare sina fuktgivande egenskaper. Tillsammans med välgörande syror, vitaminer och mineraler läker den på djupet och lämnar huden härligt strålande.

/Linda, ägare av Hudvårdsguiden