Frakt 39 kr - Fri frakt över 500 kr. Swish - Payson - Klarna

Solprodukter

Skydda huden året runt med ett ordentligt solskydd! Även under vintern är det viktigt att skydda ansiktet och övrig hud som exponeras av UV-strålningar. Här på Hudvardsguiden.se hittar du flera olika varianter av solskydd i alla prisklasser som ger rätt skydd och känsla. Beroende på om du ska på solsemester eller vill ha ett komplement till din ansiktskräm, finns ett solskydd för dig här på sidan!


Läs mer

Solkräm med hög skyddsfaktor

Att skydda huden från solens skadliga strålar med hjälp av ett solskydd är otroligt viktigt, inte bara för att undvika skador, utan även för att undvika att huden åldras i förtid. Speciellt viktigt är det att skydda ansiktet där huden är extra tunn och sårbar. Se till att använda ett solskydd för ansiktet med högt SPF och som skyddar mot både UVA- och UVB-strålning, den strålning som gör dig brun, men som också är orsaken till att du bränner dig och att din hud åldras i förtid. Och snåla inte, smörj på ordentligt med solskyddsfaktor för att den ska uppnå sin fulla effekt. Pannan, kinderna och nästippen sticker ut och är därför extra utsatta för solens strålar, använd med fördel en starkare solskyddsfaktor på dessa områden.

Ett solskydd för ansiktet skiljer sig från det du använder på kroppen – det har en lättare konsistens för att inte täppa till porerna eller kladda. Det kan, precis som solskydd för kroppen, dessutom ha en mängd andra funktioner – som att vara vattenfast, ha vårdande eller återfuktande egenskaper till exempel. Välj mellan puder, kräm, gel, sololja eller spray baserat på hudtyp, hur stark solen är och vad du ska göra i solen. I vårt sortiment hittar du solskydd för ansiktet från märken som Purito och Piz Buin.

Så får du den perfekta, fräscha sommarfärgen!

Använd solskydd! Det är lätt att tro att du blir brun snabbare om du struntar i solskyddet. Det enda som händer är att du bränner dig. Starta solsäsongen med en högre solskyddsfaktor för att successivt trappa ner på styrkan i takt med att huden bygger upp ett naturligt skydd. Om du planerar en kortare solsemester är ett högt solskydd rakt igenom att rekommendera.

Så solar du säkert

  • Snåla inte! Smörj på ordentligt med solskyddsfaktor för att den ska uppnå sin fulla effekt.
  • Applicera flera gånger under dagen, särskilt om du svettas, badar eller torkar dig med handduk.
  • Smörj in dig en stund innan du klär på dig för att undvika missfärgade kläder.
  • Skydda det som sticker ut lite extra! Stryk på en högre faktor på panna, näsa och öron.
  • Kläder är det bästa solskyddet!

Viktigast av allt:

Undvik alltid solen mitt på dagen! Då är den skadliga delen av solens UV-strålning som starkast. Håll extra koll med SMHI:s UV-indexprognos.

Inbyggt solskydd i andra produkter?

Har du, klok som du är, investerat i en dagkräm eller bokstavskräm (BB, CC, DD-cream) med solskyddsfaktor? Tänk på att det krävs minst 1 tesked produkt, och att du behöver applicera kontinuerligt under dagen för att uppnå ett fullgott skydd. 

/Linda, ägare av Hudvårdsguiden