Frakt från 39 kr - Fri frakt över 500 kr. Swish - Payson - Klarna

Läppbalsam - Cerat

Läppvård är viktigt under alla årstider. För att undvika fnasiga läppar är det bra att använda ett läppbalsam, eller som det också kallas, ett cerat. Återfuktande, mjukgörande produkter är lösningen för torra läppar. Vi har läppbalsam och cerat från olika märken så som Medevi, IDC Institute, Piz Buin och Neutrogena Norweigan Formula. Se alla våra läppbalsam och cerat nedan!

Läs mer

Varför använda ett läppbalsam?

Orsaken till torra läppar är att de saknar fukt. Vanligast är problemet på vinterhalvåret. Men många tror att man inte behöver använda läppbalsam på sommaren. Men det är viktigt att använda ett läppbalsam även på sommaren, gärna då ett som innehåller SPF, det vill säga solskyddsfaktor. Då förebygger man läpparna inför vintern, då man lätt får torra och spruckna läppar på grund av kylan i vårt avlånga land Sverige. När vi på vintern utsätter läpparna för låga temperaturer utomhus, men även torr uppvärmd inomhusluft, så medför det att fukten dras ut vilket får läpparna att bli strama. Läpparna har dessutom väldigt, väldigt tunn hud. Faktiskt bara mellan tre och fem lager hudceller, jämfört med 15 lager hudceller som täcker övriga kroppen. Därför är läpparna extra utsatta för kyla och vind.

Hur behandlar jag de torra läpparna?

Jo - med läppbalsam såklart! Då ett återfuktande sådant. Men det är viktigt att hålla dig till läppbalsam och cerat med naturliga oljor och vaxer, för att inte skapa ett beroende. Det är faktiskt väldigt vanligt, att människor blir beroende av läppbalsam, lypsyl och cerat.

Vilket läppbalsam eller cerat bör jag använda?

Tänk utifrån ditt behov. Är du ute efter ett läppbalsam för sommaren, som innehåller SPF? Då kan Piz Buin Sun Lipstick SPF 30 vara ett bra alternativ för dig. Det är ett solstift som skyddar dina läppar och samtidigt ger den en intensiv återfuktning. Har du spruckna läppar? Då rekommenderar vi att testa vår Medevi Cerat Tea Tree. Det är nämligen ett läppbalsam som tar hand om spruckna läppar och innehåller den hjälpande ingredienser Tea Tree.

Tänk på att inte slicka på dina torra läppar! Läpparna skyddas inte av hår, därmed har de inte samma naturliga oljeskydd som resten av kroppen. Saliv gör då att de torkar ut.

Är du nu sugen på att införskaffa dig ett läppbalsam eller läppcerat? Kika in våra produkter för dina läppar ovan!

/Linda, ägare av Hudvårdsguiden