Frakt från 39 kr - Fri frakt över 500 kr. Swish - Payson - Klarna

Makeup ansikte

En bassminkning är grunden till allt smink vi lägger i ansiktet, därför är det extra viktigt att just använda bra produkter som varken täpper till porer eller irriterar huden. Här under hittar du alla våra kategorier för smink till ansiktet. BB-cream, concealer, foundation, highlighter, primer, puder, rouge och setting spray. 

Se hela vårt utbud och hitta dina favoriter redan idag!

Läs mer

Hur bör jag lägga min sminkgrund?

Vi rekommenderar först och främst att tvätta händerna och ansiktet grundligt. Renlighet är A och O! Efter tvätt bör du använda en bra och återfuktande ansiktskräm som förbereder och skyddar huden innan du applicerar övrigt smink. Börja med att lägga en primer över ansikte, ögonfransar och ögonlock, vår Kokie Smooth Glow Hydrating Foundation Primer ger ett fint lyster och förbereder huden med fukt och mjukgörande ingredienser för att ge en jämn yta för en sömlös applicering av din foundation. Börja sedan med att applicera en concealer för att dölja och minska rodnad eller oönskade prickar i ditt ansikte, och i T-zonen. Välj sedan en foundation i din färg, vår Aden Full HD Fluid Foundation kommer i många färgtoner så du kan hitta din perfekta matchning. 

Efter foundation bör du använda ett löspuder eller settingpowder som man brukar kalla det, detta för att fästa din foundation och concealer för att resultatet ska hålla hela dagen. Vår Kokie Natural Translucent Setting Powder är ett perfekt puder utan färg som inte heller blir alltför tungt på huden. Efter du har satt din foundation med puder är det dags att åter ge lite färg till ansiktet, ett begrepp som blivit väldigt populärt de senaste åren är contour, alltså att ge former till ansiktet. Detta gör du bäst med brunpuder och rouge! 

Avsluta alltid din bas med ett setting spray. Ett setting spray Aden Make-up Prime & Fixing Spray är ett toppen alternativ som du dessutom kan använda som primer i första steget, skönt att slippa ha flera olika produkter. 

Använd bra produkter

Att använda bra produkter som inte täpper till eller irriterar ansiktet är A och O. Kanske är du känslig mot parfym eller vissa ingredienser? Känn alltid efter vad som funkar för dig, är du extra känslig välj hellre mjukare och gärna veganska produkter. Veganska produkter är helt naturliga och innehåller ofta mer skonsamma ingredienser. Tänk också alltid på renlighet, tvätta dina applikator borstar minst en gång i veckan och använder du händerna, se alltid till att de är rena innan du applicerar din produkt. Smink ska vara roligt och framförallt ge dig en personlig boost, testa dig fram och hitta favoriterna som funkar just för din hudtyp.

/Linda, ägare av Hudvårdsguiden