Frakt från 39 kr - Fri frakt över 500 kr. Swish - Payson - Klarna

Concealer

Din bästa vän när du sovit för lite eller om du vill bli av med mörka ringar under ögonen - concealern. Den finns i många olika varianter där de vanligaste är flytande eller krämform. Vi erbjuder olika sorters concealers som hjälper till att uppfylla olika typer av behov.

Läs mer

Välj concealer utefter ditt behov

Olika behov kräver olika typer av concealer. Använder du den på fel sätt kan du råka framhäva skavanker i huden som tanken var att du ville dölja. Börja därmed att fundera över vad du vill uppnå för resultat. Kanske ditt behov är att:

Dölja ringar under ögonen?

Då passar en krämig, lätt ton av rosa bäst. En flytande concealer lämpar sig oftast bäst eftersom man generellt är torrare under ögonen jämfört med resten av ansiktet. På det sättet blir finishen inte kakig och lägger sig i vecken under ögonen.

Lyfta fram områden i ansiktet?

Många använder en concealer istället för en traditionell highlighter för att lyfta områden i ansiktet såsom kindben och amorbåge. Då bör man använda en ljusreflekterande concealer som är ljusare än din hudton eller foundation.

Täcka blemmor, rodnader eller ärr?

Då bör du införskaffa dig en fast concealer. Den bör färgmässigt vara så nära din hudton eller foundation som möjligt. Det många gör är att välja en för ljus färg vilket framhäver blemman istället för att täcka den.

Färgkorrigerande concealers - så hjälper de olika färgerna dig

Bli inte rädd om du ser en concealer i en stark, ovanlig färg. Denna typ av färgkorrigerande produkter kan göra underverk för ditt ansikte. När du ska välja färg gäller det att ha i åtanke vad du ska använda den till. Spana in vår storsäljare Kokie Be Bright Illuminating Concealer Color Corrector som finns i fyra färger.

Green: täcker rödhet såsom finnar och rodnader.

Lavendar: täcker gula nyanser.

Peach: täcker blå nyanser såsom blåmärken eller mörka ringar under ögonen.

Yellow: neutraliserar lilatonade blodådror eller tunn hud runt ögonen.

/Linda, ägare av Hudvårdsguiden