Frakt från 39 kr - Fri frakt över 500 kr. Swish - Payson - Klarna

Foundation

En bra foundation är lite av grunden i en fräsch sminkning. Med rätt foundation får också allt annat smink man lägger på huden ett mer naturligt resultat och dessutom går det också lättare att applicera resten av sminket. En foundation använder du för att jämna ut hudtonen, minska synligheten av ytliga blodkärl eller andra imperfektioner och som bas för allt annat smink. Hos oss hittar du foundations från en mängd spännande varumärken.

Läs mer

Vilken foundation ska jag välja?

Att hitta en ny foundation som passar både ens hudton och preferenser kan vara svårt. Det viktigaste är att tänka på är att du väljer en färg som överensstämmer med din egen hudton så bra som möjligt. Utöver det är det egentligen bara ditt eget tycke och smak som avgör vilken foundation du ska gå på.

Idag finns det en mängd olika varianter av foundation. Kräm, puder och stift är de allra vanligaste. Om du har en mogen hudtyp bör du gå på en kräm eller ett foundationstift. Puder har nämligen en tendens att lägga sig i de fina linjerna vilket faktiskt kan leda till att de blir ännu mer synbara.

Ett foundationstift är en härlig produkt att använda för de flesta hudtyper. Med ett stift blir appliceringen enkel. Vissa väljer till och med att använda ett mörkare foundationstift tillsammans med sin vanliga färg för att redan vid basen skulptera ansiktet.

För dig som uppskattar ett täckande resultat

När du ska välja en ny foundation bör du också titta på vilken täckningsgrad du vill ha. Vissa foundations har full täckning medan andra har lite mindre. En del människor tycker om att byta foundation och täckningsgrad efter årstid. På sommaren kan man använda lite mindre täckning och på vintern desto mera.

 Om du är ute efter en foundation med mycket täckning som håller hela dagen borde du kika in vår Kokie Full Cover Foundation. Den ger ett heltäckande matt resultat och ett perfekt canvas att arbeta vidare på.

/Linda, ägare av Hudvårdsguiden