Frakt 39 kr - Fri frakt över 500 kr. Swish - Payson - Klarna

Läppennor

Att använda läppenna var väldigt populärt för många årtionden sedan, och nu är dem tillbaka! Det är mer populärt än någonsin att använda läppenna i sin sminkrutin just nu. Hos oss finns läppennor från märken så som Kokie och Aden. Se alla våra läppennor nedan!

Läs mer

Vad använder man en läppenna till?

Jo, en läppenna applicerar man innan sitt läppstift. Detta gör att läppstiftet sedan håller mycket längre, och man får ett jämnare resultat. Du kan även använda en läppenna för att få en tydligare läppform, och till och med ge intrycket av att du har fylligare läppar än vad du egentligen har.

Det förhindrar också att läppstiftet får sitt eget liv och “vandrar iväg” under dagen, och kanterna håller sig skarpa. Vill du få en bra läppgrund och att ditt läppstift ska stanna på hela dagen så behöver du verkligen införskaffa dig en läppenna!

Hur använder man en läppenna?

Du vill säkerligen undvika en look där läppennan är för mörk och enbart ser ut som en linje runt munnen, eller hur? Då är det viktigt att du finner en läppenna i samma färg som det läppstift du tänkt applicera efteråt. Läppennan ska fungera som en bra bas innan du lägger ditt läppstift. Pennan ska alltså täcka hela läpparna. Det är många som enbart målar läpparna på kanten av läpparna, men tanken är faktiskt att man ska måla hela läppen. Då kommer du få allra bäst resultat.

När du applicerar pennan är det enklast att börja med de yttre linjerna, och följa dina läppars naturliga form. Kanske vill du få en tydligare amorbåge? Det kan du givetvis fixa med din läppenna. Men se upp i svängarna, måla inte ut för mycket då det kan ge ett onaturligt resultat.

Måla dina läppars konturer och fortsätt sedan att fylla läpparna med ett läppstift eller läppglans. Om du vill - så kan du även bara använda din läppenna utan att fylla på med läppstift eller läppglans. Det brukar då vara bäst att använda en mjuk läppenna, så det känns skönt på läpparna. 

En superfin läppenna är vår Kokie Retractable Lip Liner, som har en krämig textur som lätt glider på dina läppar. Det som är bra är att den finns i flera olika färger, så det är bara att hitta just den färg som passar dig!

Pssst...Glöm inte bort att vässa din läppenna för bästa resultat! Se alla våra läppennor ovan.

/Linda, ägare av Hudvårdsguiden