Frakt från 39 kr - Fri frakt över 500 kr. Swish - Payson - Klarna

Läppstift

Läppstift har använts sedan antikens Egypten, och framställdes då av rödockra. Mycket har hänt sedan dess. Med läppstift kan du känna dig vacker, och redo för allt vad dagen har att erbjuda. Vill du ha sensuellt röda läppar, somrigt persikofärgade eller kanske lite vardagligare nude? Vi har alla olika färger du kan tänkas vilja ha. Se våra läppstift nedan!

Läs mer

Hur applicerar jag läppstift på bästa sätt?

Precis som du behöver en bra bas till ansiktet, så behöver du självklart en bra bas även till läpparna. Så här bör du gå tillväga:

  1. Skrubba läpparna med en fuktig handduk.
  2. Lägg på en läpprimer.
  3. Applicera en läppenna.
  4. Applicera ditt läppstift.
  5. Pressa läpparna mot ett papper, det tar bort överflödig olja.
  6. Lägg på ett nytt lager läppstift och pressa igenom mot ett papper. Fortsätt tills du är nöjd med färgen.
  7. Borsta läpparna med ett transparent puder. Pudret fixerar nämligen och “låser in” färgen så att den håller hela dagen lång.
  8. Om du vill - lägg lite concealer på ytterkanten av läpparna efter att du målat dem. Den ljusa concealern ger läpparna en skarpare kant och får läpparna att se större ut.
  9. Brukar du få läppstift på tänderna? Undvik det genom att stoppa in pekfingret i munnen och forma en pussmun. Dra sedan ut fingret. Du får då allt överflödigt läppstift på fingret istället för på tänderna!
  10. Sist men inte minst - låt läpparna vara för att få läppstiftet att hålla så länge som möjligt! Rör dem inte med fingrarna och gnid dem inte mot varandra.

Men för säkerhets skull, ha med dig ditt läppstift i väskan eller fickan ifall du skulle behöva addera mer under dagen eller korrigera något.

Vilket läppstift bör jag välja?

Är du ute efter ett klassiskt rött läppstift, så skulle vi rekommendera Aden Hydrating Lipstick 14 Blood Read. Den har en förföriskt djup, röd färg med passion. Med sin silkeslena formula glider det återfuktande läppstiftet enkelt på dina läppar och ger dem en naturlig look.

Vill du få mer persikofärgade läppar så kan vi istället rekommendera vårt läppstift Aden Hydrating Lipstick 16 Peach. Det är en underbar ljus färg som ger ett härlig lyster till dina läppar.

Men vi har så klart många fler läppstift och färger! Se alla våra läppstift ovan.

/Linda, ägare av Hudvårdsguiden