Frakt 39 kr - Fri frakt över 500 kr. Swish - Payson - Klarna

Mascara

Vi är nog alla på jakt efter marknadens bästa mascara. Du vet, mascaran som gör dina ögonfransar sådär långa som på reklamen. Det är inte alltid lätt att hitta den perfekta mascaran, det kan krävas många test innan du hittar din favorit. Testa dig fram i vår mascaradjungel och hitta din favorit idag! Se våra mascaror nedan.

Läs mer

Hur blev mascaran till?

Vet du hur mascaran skapades från första början? Den togs fram av kemisten T.L Williams. Han skapade en mascara åt hans syster, som var baserad på vaselin och gjordes i en kakform. Vilken tur att mycket har utvecklats sen dess! Idag är en mascara en av de mest populära produkterna i en sminkrutin. 

Känner du att du inte får tillräckligt med volym?

Det är ett vanligt problem hos många. Men som går att lösa. Följ våra steg nedan för att få mer volym i dina fransar!

  1. Använd en primer. En primer skapar en bra bas, som gör att mascaran fäster mycket bättre. Vi har exempelvis primern Kokie Lash Boosting Mascara Primer, den är superbra att starta med.
  2. Lägg flera lager av mascara, inte bara ett. Det är det bästa sättet för att öka volymen och längden på dina fransar. Låt fransarna torka en liten stund emellan appliceringarna.
  3. Använd en mascara med dubbel effekt. För vissa fungerar det bra att använda endast en mascara, och bygga upp flera lager med den. Men för andra medför varje nytt lager att fransarna klumpar ihop sig. Då är det ett bättre alternativ att använda flera mascaror, med dubbel effekt. Man kan också använda olika mascaror, med olika innehåll.

Vilken mascara passar dig?

Vilken mascara du väljer spelar stor roll, det gör större skillnad än vad man kan tro. Så vi tycker att du bör investera i en mascara som passar just dig. Är det volym du är ute efter? Då kan en mascara med en tjock borste, där stråna sitter tätt ihop vara ett bra alternativ. En bred borste kan nämligen fånga upp mer produkt, och gör då att fransarna känns fylligare än vanligt. Vår mascara IDC Color Magic Studio Extra Volume Mascara ger supermycket volym.

Är du ute efter långa fransar? 

Du kan ju så klart använda lösögonfransar, men vill du få dina egna fransar att uppfattas längre så bör du använda en mascara med en smal borste. På det viset fördelas mascaran jämnt över fransarna, utan att lämna allt för mycket produkt vid fransraden. Vår mascara Aden Intelligent Mascara black är ett superbra alternativ för dig som vill få långa fransar.

Vi har så klart både svarta och bruna mascaror. Även vattenfasta och icke vattenfasta. Se alla våra mascaror ovan!

/Linda, ägare av Hudvårdsguiden