Frakt 39 kr - Fri frakt över 500 kr. Swish - Payson - Klarna

Skäggvård

Har du skägg, som dessutom är okontrollerat? Längre skägg som bara låtes växa kan lätt se ovårdat ut. Man kan få rodnader och irritationer i huden under skägget. Därför är det otroligt viktigt att vårda ditt skägg under skäggbotten genom att regelbundet rengöra men också återfukta. Vi har allt du kan tänkas behöva för din skäggvård. Se våra produkter och kategorier för skäggvård nedan!

Läs mer

Hur tar jag bäst hand om mitt skägg?

Låt ditt skägg växa. Vår rekommendation är att du låter skägget växa i ungefär 5-12 månader för att få ett ordentligt och långt skägg. Den tiden behövs för att skägget ska kunna nå en jämn växt och att alla hårstrån ska få den tid det tar att hitta just sin plats. Kom även ihåg att kamma och borsta skägget för att få rötterna att vänja sig vid formen. Är du nöjd med din längd på skägget? Ta dig till en frisör, eller barberare, för att ansa och forma ditt skägg. Det är superbra att göra vid den första ansningen! Efter den första gången, när du fått den önskade formen, så kan du klippa och trimma det själv.

Du behöver regelbundet ta hand om ditt skägg. För att undvika att skägget blir torrt så finns det skäggoljor, som både återfuktar och vårdar ditt skägg. Även huden under skägget.

En annan produkt för att vårda ditt skägg är ett skäggvax. Det är en viktig del för att få ett snyggt stylat skägg. Vaxet ger styrsel och struktur till skägget.

Vissa använder en helt vanlig duschgel eller ett hårschampo för att rengöra sitt skägg. Det rekommenderar vi inte. De produkterna kan torka ut huden och göra skägget torrt och skört, även irritera skäggbotten. Använd istället ett skäggschampo, som är avsett just för skägget!

Om du rakar eller ansar ditt skägg, är det viktigt att använda rätt produkter anpassade till ansiktet och skägget. Använd rätt kniv, rätt raklödder och en återfuktande gel efteråt.

/Linda, ägare av Hudvårdsguiden