• Hudvårdsprodukter, makeup & accessoarer
Frakt 39 kr. Fri frakt över 400 kr i Sverige - Blixtsnabb leverans - Swish - Payson - Klarna

Rakning

Visst är det skönt att vara riktigt renrakad, det förstår vi. Många män föredrar idag att vara just helt renrakade istället för att behålla skägg och mustasch. För dig som föredrar detta finns det två olika sätt att gå till väga. Våtrakning eller torrakning. En torrakning innebär att du använder en elektrisk rakapparat. Detta är det absolut snabbaste sättet att raka sig. Dessvärre blir du inte helt renrakad då knivarna inte når ända ner till huden. Med en rakhyvel eller rakkniv/shavette och ett bra rakskum kommer du både närmare huden och får då en både slät och jämn rakning över hela huden. Vi har flera produkter inom rakning, se hela vårt utbud nedan!

Läs mer

Rakkniv och Shavette

Vi rekommenderar att använda en rakhyvel som passar din hud, stil och rakteknik. Vissa uppskattar en modern rakhyvel, men det absolut lyxigaste sättet att raka sig har alltid varit att använda en rakkniv eller en shavette. En rakkniv eller en shavette kan vara lite svår att använda i början men när du väl fått in tekniken vill du förmodligen aldrig byta. Dessa ger en så pass nära och jämn rakning att resultatet blir ett helt annat än med en vanlig hyvel eller speciellt rakapparat. Till att börja med kan du använda en shavette eller rakkniv med utbytbara blad, denna variant av rakkniv är enklare att ta hand om då du endast behöver byta blad till skillnad från en rakkniv som verkligen behöver sin omvårdnad. Vår Nordic Beard Shavette är ett perfekt alternativ för dig som vill börja använda en shavette/rakkniv. Den har en robust, manlig och klassisk design. Shavetten är gjord i obehandlad bok då det ger en bra hållbarhet och en härlig rå känsla i handen.

Använd alltid ett bra rakmedel

Oavsett om du rakar dig med hyvel, shavette eller rakkniv bör du alltid använda ett bra och skonsamt rakmedel. Ett rakmedel underlättar rakningen och hjälper dig att undvika skärsår. Det finns flera varianter av rakmedel, rakskum, rakgel, rakkräm och raktvål. Det är egentligen främst preferens, men det mest populära är rakskum. Ett rakskum är både snabbanvänt och mjukar upp skäggstråna effektivt så du kan utföra en så skonsam rakning som möjligt. Vår LAVERA Gentle Shaving Foam 150 ml är ett perfekt skonsamt alternativ som både är veganskt och doftfritt. Rakskummet går utmärkt att använda varje dag.