• Hudvårdsprodukter, makeup & accessoarer
Frakt 39 kr. Fri frakt över 400 kr i Sverige - Blixtsnabb leverans - Swish - Payson - Klarna

Skäggtvätt

Du bör inte tvätta ditt skägg på samma sätt som du tvättar resten av din kropp. Professionella barberare rekommenderar att endast tvätta skägget 1-2 gånger i veckan, lite liknande som att tvätta ditt vanliga hår. Men tvätta skägget med ett skäggschampo, som är anpassat just för skägget. Vi har så klart skäggtvätt på vår sajt. Se våra skäggtvätt nedan.

Läs mer

Hur rengör jag mitt skägg?

Som sagt behöver du använda en skäggtvätt, anpassad just för ditt skägg, och inte en vanlig tvål eller ett vanligt schampo. Använder du en vanlig tvål eller ett vanligt schampo så kan du få mjäll eller torr och irriterad hud. En skäggtvätt torkar inte ut din hud och ditt skägg. Efter att du rengjort skägget med en skäggtvätt - torka försiktigt det med en handduk. Gnid eller gnugga inte, det kan orsaka kluvna toppar och tovor. Vi har en superbra skäggtvätt som vi tycker att du borde testa, vår Mr Bear Family Beard Wash Woodland. Det är ett milt skäggschampo som rengör skägget utan att torka ut det. Det ger skägget en frisk, fräsch och fin lyster. Det har en lugnande verkan på irriterad hud, är återfuktande och anti-inflammatoriskt. Schampot är baserat på tensider med vegetabiliskt ursprung, som ger ett rikligt lödder. Skäggtvätten har en doft av grönskande barrskog - hur härligt låter inte det? Du masserar in det i fuktigt skägg, då kommer det kommer skapas ett lödder. Se till att du även kommer åt din skäggbotten ordentligt. Skölj ut noga med ljummet vatten.

Var det allt jag behöver tänka på?

Vårt svar är nej. Efter din skäggtvätt bör du gå vidare med en skäggolja. Detta för att undvika att skägget blir torrt. Skäggoljor både återfuktar och vårdar ditt skägg. Inte bara skägget faktiskt - utan även huden under skägget. Testa exempelvis vår Mr Bear Family Beard Brew Woodland. Den är baserad på naturliga oljor som mjukgör och fräschar upp både skägg och skäggbotten. Den motverkar irritation, klåda och torr hud.

Börja använda ett skäggschampo, om du inte redan gör det! Se våra skäggtvättar ovan!