• Hudvårdsprodukter, makeup & accessoarer
Frakt 39 kr. Fri frakt över 400 kr i Sverige - Blixtsnabb leverans - Swish - Payson - Klarna

Nordic Beard ekologiskt skäggvax 15 ml

  • 169 kr
  • 135 kr
I lager
Dela

Nordic beards skäggvax har en unik vaxformula som är baserad på fyra urnordiska ingredienser som ger ditt skägg en naturligt stark look. Vaxet är ekologiskt och producerat för hand enligt tradition. Denna burk är liten i fickformat som du kan ha med dig överallt.

Innehåll 15 ml

Tallkåda – Kåda har sedan urminnes tider använts för sina anticeptiska egenskaper. Tillsammans med övriga ingredienser i Nordic beards skäggvaxformula får den helt andra egenskaper. Kådan ger stadga, samtidigt som skägget får en lätt permanenteffekt. Den ger dessutom en livfull glans åt hårstråna. Nordic beard använder uteslutande kåda som är tappad och varsamt tvättad från tajgan – det sibiriska urskogsområdet.

Hasselolja – Kallpressad olja från hasselnöten används som bas i vaxformulan. Främst för att hasselolja är ”torr” vilket balanserar resterande ingredienser. Den går snabbt in i skägget och när skäggstråna från roten. Den höga andelen naturligt vitamin E gör att skägget växer sig starkt och friskt. En bonus är att oljan är adstringerande och därför minskar svullnader, tar bort överflödigt fett från porer och minskar deras storlek.

Lanolin – Ett ullfett som mjukar upp och skyddar skägget samtidigt som det bekämpar oönskade bakterier och svamp. Nordic Beards lanolin är av marknadens bästa kvalité. Den vaxiga konsistensen gör att skägget blir mer följsamt och ger en visuell fyllighet till varje hårstrå.

Bivax – I Nordic beards vaxformula används oblekt bivax från Harplinge, ett stenkast ifrån fabriken. Det ger stadga och skyddar skägget mot de dagliga påfrestningarna som Nordens hårda klimat för med sig.