Frakt 39 kr - Fri frakt över 500 kr. Swish - Payson - Klarna

Elizabeth Taylor

Elizabeth Taylor var en brittiskfödd amerikansk skådespelare vars kärleksliv var väldigt omskrivet. Smycken och dofter var två av de materiella passionerna i Elizabeth Taylor’s liv. Hon startade i och med det ett eget varumärke, som bland annat har parfymer. Se våra parfymer från Elisabeth Taylor nedan!

Läs mer

Vem var Elizabeth Taylor?

Elizabeth Taylor’s materiella passioner var som sagt smycken och dofter. När hon var tre år gammal så började hon ta balettlektioner, och redan som nio år gammal så var hon med i sin första film. Hennes talang var stor och hon fick många positiva recensioner. Hon fick många utmärkelser och hederspriser. Hennes stora passion för smycken tog upp en stor del av hennes liv, och gjorde henne till en av de största smyckes-samlarna i världen. Hon ägde många kända smycken, så som en 33,19 karat Krupp-diamant. Den bar hon dagligen. Även sin 69,42 karat Taylor-Burton diamant. Dessa diamanter var gåvor från hennes man- Richard Burton.

Lanseringen av hennes första parfym var år 1987, den hette “Passion”. Just denna parfymen, Elizabeth Taylor Passion Edt 74 ml, har vi i vårt sortiment på Hudvårdsguiden! Det är en sofistikerad och elegant doft. Doften är träig och orientalisk med noter av Gardenia, Jasmin, Liljekonvalj, Patchouli, Sandelträ och Cederträ. Den kommer dessutom i en fin flaska som du stolt kan pryda din parfymhylla med. Kanske i badrummet?

Elizabeth Taylors kärleksliv är mycket omtalat

Kanske har du hört om Elizabeth Taylors kärleksliv? Som 17-åring uppvaktades hon av den excentriske miljardären vid namn Howard Hughes. Hon gifte sig redan vid 18-års ålder, men inte med den första pojkvännen, utan då med hotellarvtagaren Conrad Hilton Jr. Taylor. Men det höll inte speciellt länge. Hon har varit gift 8 gånger, varav två gånger med Richard Burton. Hon hade även en kärleksrelation med diplomaten Ardeshir Zahedi, som var Irans ambassadör i Washington D.C under 1970-talet. Med mannen Michael Wilding så fick hon två söner och tillsammans med Michael Todd fick hon en dotter. Tillsammans med Burton så adopterade hon även en dotter. År 2011 i mars  avled Elizabeth Taylor efter en tids sjukdom i Los Angeles.

/Linda, ägare av Hudvårdsguiden