Frakt 39 kr. Fri frakt över 400 kr - Blixtsnabb leverans - Swish - Payson - Klarna

Organic Konjac Sponge tvättsvampar

Konjac Sponge är ekologiska och tillverkade av 100% naturliga vegetabiliska fibrer från konjak plantans rot. Den är mjukare än vanliga tvättsvampar och är 100% biologiskt nedbrytbar. En konjac svamp kan absorbera en stor mängd vatten i sina fibrer och fungerar som ett mjukt rengöringsverktyg som du kan använda morgon och kväll. Du behöver mindre rengöringsmedel när du använder dig av en Konjac sponge.

Läs mer

Hur kom Konjac Sponge till?

Konjac Sponge har använts i Japan, Korea och Kina i över 1500 år i medicinska syften. Men har kommit bli otroligt populär för att rengöra, stimulera, ta bort döda hudceller och återfukta alla hudtyper. Konjakrot är naturligt basisk och vid massage mot huden så balanserar den PH-värdet samtidigt som den stimulerar blodcirkulationen vilket är bra för cellförnyelsen.

Konjac är rik på vitaminer (A, B1, B2, B6, B12, C, D, & E), proteiner, lipider, fettsyror och naturliga mineraler som koppar, zink, järn och magnesium.

Fördelar med Konjac Sponge tvättsvampar

  • Ekologisk
  • Balanserar hudens PH-värde
  • Extra mjuk och mild, idealisk för ömtålig och känslig hud
  • Mild peeling av hud och avlägsnar döda hudceller
  • Ger lyster
  • 100% biologiskt nedbrytbar
  • Idealisk för atopiska hudsjukdomar
  • Fri från färgämnen och tillsatser
  • Svampen innehåller mineraler som ger näring och förnyar huden 

Så här använder du en konjac svamp:

Innan användning så blötlägg först svampen i vatten 3-5 minuter. Krama därefter försiktigt ur överflödigt vatten. Massera svampen i mjuka lätta cirkelrörelser på huden. Rengöringskräm kan tillsättas till svampen vid mycket smink. När du är klar så skölj försiktigt ur den några gånger tills den är torr. Förvara och häng svampen på en sval och väl ventilerad plats. Hållbarhet är ca: 2-3 månader, vid behov kan du koka den för fräschör. Kan med fördel användas utan tvål eller duschkräm. Doftfri. Finns för ansiktet i droppe, halvboll och hjärtan och lite större badsvampar.

Aloe Vera konjac svamp - Torr, känslig och aknebenägen hy

Konjac svamp innehållandes Aloe extrakt är är idealisk med sina vårdande näringsämnena som binder fukt i huden och hjälper den att skydda sig mot yttre påfrestningar. Rengör huden effektivt från makeup, smuts och talg och andra orenheter då den drar ut de oljor och toxiner som orsakar akne och envisa fläckar. 

Passar därför känslig hy och daglig användning kommer huden få en naturlig glöd och mjukhet. 

Charcoal (bambukol) - Fet och aknebenägen hy

En konjacsvamp innehållande svart kolpuder från bambukol som fungerar som en naturlig antioxidant och bidrar till att avlägsna orenheter samtidigt som den absorberar toxiner och oljor. Långtidsanvändning kan minska extra olja på huden, minska porer och ge en fin glow på huden.

French Red Clay (fransk lera)  - Torr och mogen hy

Den röda leran stimulerar ansiktets blodcirkulation och är perfekt för hyn som behöver föryngring och förfining. Lerar verkar även djuprengöring och försiktigt exfolierar och livar upp trött hy samt reducerar framträdandet av rynkor, ojämn hudton och ytliga blodkärl. 

Konjac Sponge med Lavendel - Torr, stressad och aknebenägen hy

Lavendel är välkänt som en lugnande växt som länge använts inom aromaterapi för att behandla ångest, svårigheter att sova, nervositet och rastlöshet. Vid rengöring av kroppen kan det hindra bakterier till tillväxt, avlägsna olja samt vara avgiftande. Används med fördel som en lugnande tvätt innan sömn.

Green Tea Konjac sponge- Normal till blandhy

Green Tea (grönt te)  skyddar huden från att skadas genom oxidation och UV-strålning och bidrar till att hålla din hud fräsch och återfuktad.

Naturell - Alla hudtyper, särskilt känslig.

Konjac baby svamp kallas den som är 100% naturlig konjac fiber och har en hög fuktgivande funktion. Passar bra för barn och känslig hud och är mycket  lämplig för känslig hud som orsakas av smink. Men även för den person som lider av finnar eller akne.

Konjac Female Sponge är en 100% naturlig svamp för ansiktsrengöring

Den är extremt mjuk och mild, perfekt för djuprengöring, avgiftning, återfuktning medan det balanserar pH-nivåerna i huden. Daglig användning ger tillbaka den naturliga glansen och mjukheten i huden. PH-balansen och fukt. Exfolierar försiktigt, är djuprengörande, minskar porerna och är lämplig för känslig hud

Rose - Alla hudtyper

Konjac Sponge ros-extrakt som avgiftar huden och ger ungdomlig vitalitet. Hjälper dig få en finare och mer strålande hud.