Frakt från 39 kr - Fri frakt över 500 kr. Swish - Payson - Klarna

Konjac Sponge

Konjaksvampen, som används för hudrengöring för ansikte och kropp, har använts i Asien i flera tusen år. Nu har den även hittat till Sverige och har på senaste tiden kommit att bli alltmer populär. Svampen har flertalet hälsofrämjande egenskaper och lämpar sig också bra för dig med känslig hud.

Läs mer

Konjaksvampens ursprung

Konjaksvampen kommer från Japan där den tillverkas av en växt som heter Konnyaku, samma växt som konjaksvampen fått sitt namn av. Svampen är tillverkad av 100 % naturliga, vegetabiliska fibrer från konjakplantans rot. Den behöver inte användas tillsammans med produkt utan kan med fördel användas utan rengöring eller tvål. I Japan, Korea och Kina har växten länge fungerat som medicin och mat men också som skönhetsprodukt för både vuxna och barn.

Vad använder man svampen till?

Konjaksvampen har många hälsofrämjande egenskaper som tillsammans bidrar till en bättre, mer frisk och vackrare hy. Nedan tar vi upp några av de fördelarna som finns med svampen:

  • Kan användas som peeling för både kropp och ansikte
  • Tar bort föroreningar i porerna
  • Dödar aknebakterier
  • Ökar blodcirkulationen som gör att kroppens egna produktion av hudceller ökar
  • Återställer hudens PH-värde
  • Bidrar med fukt
  • Ger dig lyster

Dessutom är svampen idealisk för dig eller ditt barn med en atopisk hudsjukdom såsom atopiskt eksem eller atopisk dermatit. Det finns olika typer av svampar som ofta kommer i olika substanser, såsom vår Organic Konjac Sponge Hjärta där du kan välja mellan bland annat Aloe Vera, Lavendel och Bambukol. De olika substanserna är anpassade efter olika hudtyper. I produktbeskrivningen kan du se vilken svamp som passar vilken hudtyp för att enkelt välja rätt svamp för just ditt behov. Det finns också vissa svampar som är utformade för att användas till ansiktet och vissa som istället är utformade för att använda till resten av kroppen som en badsvamp.

Hur ofta ska jag använda en konjac sponge?

Vi rekommenderar att du använder din konjaksvamp varje morgon och kväll i din hudvårdsrutin. På morgonen kan du tvätta ansiktet med svampen innan du applicerar resterande hudvård. På natten kan du också använda svampen när du tvättar ansiktet innan läggdags. Då svampen är så pass skonsam finns det ingen risk med att överanvända den.

/Linda, ägare av Hudvårdsguiden