Frakt från 39 kr - Fri frakt över 500 kr. Swish - Payson - Klarna

Roberto Cavalli

Roberto Cavalli är en italiensk modeskapare. Han lanserade till exempel en kollektion tillsammans med Hennes & Mauritz november 2007, den kanske du kommer ihåg? Den var väldigt omtalad. Han har ett eget varumärke med bland annat parfymer, som vi har här på Hudvårdsguiden. Se parfymer från Roberto Cavalli nedan!

Läs mer

Roberto Cavallis parfymer

Cavallis parfymer kännetecknas av orientaliska toner, guldig lyx och djurinfluenser. Dessa ger tillsammans ett glamoröst och tidlöst intryck. Är du sugen på att testa någon av hans parfymer? Vi har exempelvis hans Roberto Cavalli Paradiso Azzurro Edp som är en blommig, akvatisk doft för kvinnor. Den doftar av bergamott, lavendel, vild jasmin, cypress och kashmir. Det är en Eau de Parfume vilken är den vanligaste parfymvarianten. Parfymoljan i den ligger mellan 11-18 procent och doften håller i regel i cirka 5 timmar. Eau de Parfume är för dig som vill att parfymen ska dofta intensivt under en längre tid.

Kika in våra parfymer från Roberto Cavalli ovan och införskaffa dig en ny parfym idag! Varför inte ha ett par olika parfymer, för att kunna variera?

Vill du veta mer om Roberto Cavalli?

Roberto föddes i Florens, i Italien, år 1940. Hans farfar, Giuseppe Rossi, var medlem i Macchiaioli-bildrörelsen, vars arbete visas på Uffizi Gallery. Därför bestämde sig Roberto Cavalli att gå på det lokala konstinstitutet och koncentrera sig på textiltryck. Medan han studerade så skapade han en serie blommönster som trycktes på italienska strumpor. I början av 1970-talet uppfann han, och dessutom patenterade, en revolutionerande metod för att stämpla läder, och började skapa plåster av olika sorters material. Dessa presenterade han för första gången i Paris, och fick direkt stora ordrar från Hermés och Pierre Cardin. Det satte fart på hans karriär ordentligt. Som trettio år gammal presenterade han sin första samling på Salon del Prêt-à-Porter i Paris och ställde ut den i vita rummet i Palazzo Pitti i Florens. År 1972 öppnade han sin första butik i Saint-Tropez i Frankrike.

/Linda, ägare av Hudvårdsguiden